Sürmene tersanesine dikkat!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası üyesi Türkay Gümüş, yaptığı açıklamada Sürmene Tersanesi'nde daha büyük tonajlı gemilerin yapılması için bir takım sıkıntıların olduğunu dile getirerek çözüm önerileri sundu. Gümüş açıklamasında, “Şu anda en fazla 70m boyun

Sürmene tersanesine dikkat!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası üyesi Türkay Gümüş, yaptığı açıklamada Sürmene Tersanesi'nde daha büyük tonajlı gemilerin yapılması için bir takım sıkıntıların olduğunu dile getirerek çözüm önerileri sundu. Gümüş açıklamasında, “Şu anda en fazla 70m boyunda 2000grosstonluk gemi üretilebiliyor. Yaklaşık toplam istihdam 250 kişi civarındadır. Dünya taşımacılığında deniz taşımacılığının önemi gittikçe artmaktadır. Şu an tersanelere verilen siparişlerim teslim süreleri 10 yıla kadar uzamaktadır. Ancak bu büyük tonajlı gemiler için söz konusudur. Yani 7-8 bin gross tonun üstü içindir.
Bizim gemicilerin kabuk değiştirerek bu seviyeye gelmesi Trabzon açısından çok önemlidir.

Yapılan yeni tersane arazisi 500 dönümdür. Bu arazi 100-100-300 dönüm olarak parsellenerek ihaleye çıkacaktır. Bizim gemicilerin kooperatifine 100 dönüm arazi verilmek isteniyor. Bu verilirken de halen kullandıkları yaklaşık 60 dönüm araziyi de iade etmek koşulu ile. Bu yüz dönümü 8 e böldüğümüzde 12 dönüm civarında bir alan kişi başı kalıyor. ve cephe olarak 50 metre, burada en fazla eski yerde üretilen gemiler üretilebilir.

Bu da hiçbir anlam ifade etmez. Bizim talebimiz 100 yerine 200 dönüm arazinin tahsisidir. Dönüm arazinin tahsisidir. Böylece kişi başı 50m olan cephe 100m ye çıkacaktır. Böylece büyük tonajlı gemiler kendi insanımız tarafından üretilecektir. Şu anda ellerinde sipariş yok ama büyük tonajlı gemiler için (10.000gross ton) potansiyel var. Öncelikle TTSO'nun bu önemli konu hakkında olay henüz kesinleşmeden girişimde bulunması ve bu haklı taleplerini gerçekleştirmeye yardımcı olması gerekir.
Bu gerçekleşirse bir firma 500 kişi istihdam edebilecek 8x500 = 4000 kişi istihdam edebilecekler” dedi.

elifcavus@haber61.net

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler