Su kesintisi halka yansıyacak mı!

Trabzon'da 3 günlük su kesintisinin ardından şehre su verilmeye başlandı. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gece gündüz yapılan çalışmaların ardından şehre su verilmeye başlandığını belirterek yapılan çalışmanın maliyetinin su abonele

Su kesintisi halka yansıyacak mı!

Trabzon'da 3 günlük su kesintisinin ardından şehre su verilmeye başlandı. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gece gündüz yapılan çalışmaların ardından şehre su verilmeye başlandığını belirterek yapılan çalışmanın maliyetinin su abonelerine 1 kuruş bile yansımayacağını söyledi.

Trabzon'un Hacımehmet mevkiinde yapımı biten su borularını başkan yardımcılarından Osman Necip Sevinç ile birlikte inceleyen başkan Gümrükçüoğlu, yapılan çalışmayı değerlendirdi. Su kesintisinin ardından 48 saat sonra şehre su verilmeye başlandığını anlatan Başkan Gümrükçüoğlu, "Kesintiden 48 saat sonra gece gündüz çalışarak Trabzon’umuza suyu vermek nasip oldu. 945 metrelik bir borunun döşenmesi ve bağlantılarının yapılması gerçekleştirilmiş oldu. Tabii olarak bugün Değirmendere’de, Ayasofya’da, Beşirli’de o civarlarda su hemen kullanılmaya başlanılmış ancak daha yüksek yerlerde olan mahallelerde depoların dolmasının ardından birkaç saat daha gecikme söz konusu olabilir. Bu işlem zarfında hattın tümündeki su boşaltıldığı için aradaki contalarda, kaynaklarda, bağlantılarda genleştirilmelerden kaynaklanan bazı arızalar meydana gelebilir. Bu arızalar meydana geldiği taktirde, derhal ekiplerimiz en kısa zamanda onarımlarını yapacaktır. Bütün bu süre zarfında halkımıza her şey 1 hafta öncesinden duyurulmaya başlanmış, gerekli tedbirler alınmıştı. Kesinti sürecinde hastanelerimiz, sağlık kuruluşlarımız, askeri birliklerimiz, öğrenci yurtlarımız, otellerimiz ve bu gibi kuruluşlarımıza tankerle su takviyesi yapıldı. Toplamda 250 tanker yani 2 bin 500 ton su bu organizasyonla birlikte ihtiyacı olan her yere dağıtılmaya gidilmiş ve hiçbir eksiklik çekilmemiştir. Ekiplerimize çalışmaları nedeniyle tebrik ediyorum, kutluyorum" dedi.

Yapılan çalışma ile ilgili eleştirileri de cevaplayan Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Oturdukları yerden ahkam kesen, fuzuli konuşan yazan, çizen arkadaşların değerlendirilmesini de güzel Trabzon’umuzun, güzel halkına, kamuoyuna havale ediyorum. 20 mahallemizde su tekrar verilmiştir. Maliyetlerin çıkarılması sonradan söz konusu. Ama yüklenici firmaya bu konudaki yapılmış olan ihalenin neticesinde maliyetler tam olarak ifade edilebilir. Yapılan tüm bu işlemin maliyeti hiçbir şekilde suyu kullanan hiçbir abonemize 1 kuruş olarak bile yansımayacaktır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel