Start Sultanmurat'ta Verildi

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Doğa Kampları, 2 etap 15 Ağustos (Çarşamba) günü Sultan Murat yaylasında başladı.18–24 yaş grubundaki gençlerin katılabileceği Doğa Kampları, ilk dö

Start Sultanmurat'ta Verildi

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Doğa Kampları, 2 etap 15 Ağustos (Çarşamba) günü Sultan Murat yaylasında başladı.

18–24 yaş grubundaki gençlerin katılabileceği Doğa Kampları, ilk dönemi Bolu'da yapılırken ikinci dönemi 5–12 Ağustos tarihinde yapılırken ikinci etap 15–22 Ağustos tarihleri arasında Trabzon Çaykara ilçesine bağlı Sultan Murat yaylasında başladı.. İki etap halinde yapılan doğa kamplarının birinci etabının ardından ikinci etabına start verildi. .Türkiye'nin birçok kentinden gelen 250 sporcuların ve öğrencilerin katılımı ile Ağustos ayında Sultan Murat yaylısında gençlik coşkusu yaşanıyor.

Sultan Murat Doğa kampı aktiveleri arasında el sanatları, tiyatro, müzik, halk oyunları, dağcılık(kaya inişi ve yapay duvar tırmanışı), oryantring , paintball , satranç, rafting aktiveleri yapılırken ikinci etap doğa kamplarında şehitlik , uzungöl, karaca mağarası, sümela manastırı, kadırga şenlikleri ve Rize İkizdere mevkiinde rafting gezi ve faaliyetleri yapılayacak.Sultan Murat Doğa kampları İkinci etap faaliyetleri 22 Ağustos tarihinde tamamlanacak.

Doğa kampları Genel Koordinatörü Şennur Sarıberberoğlu, Doğa kampları ile ülkemizin dört bir yanından gençlerin birbirlerini ve o yörenin tarihi ve kültürünü öğrendiklerini belirterek , “Doğa kamplarının amacı gençlerimizin yörenin tarihini ve kültürünü öğrenmesi. Gençler arasında ki arkadaşlık, dostluk ilişkilerini en planda tutulmasını sağlamak. Bu kamplarla birlikte bir gençlerimiz arasında bağları ön plana çıkarıyoruz “dedi.

Trabzon Gençlik ve Spor Müdürü Şerif Özgür, ülkemizin gençlerinin doğa kampları ile birlikte tarihi ve kültürünü tanıma fırsatı bulduklarını belirtirken, “Gençlerimiz ülkemizin birçok il ve kasabasından doğa kamplarına katılmak amacıyla gelerek ilimizin tarihi ve kültürel yapısını tanıyorlar. Gençler bu kamplarla beraber arkadaşlık ve dostluk duygularını bir kat daha attırmış oluyorlar “ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel