Son Bir Ayda 13 Şehit Verdik

Türkiye'de son bir ayda, teröristlere yönelik operasyonlarda 17 terörist ölü olarak ele geçirilirken, 12 terörist de yakalandı. Operasyonlarda 13 güvenlik görevlisi ise şehit oldu.Edinilen bilgilere göre; 22 Temmuz Genel Seçimleri'nden sonra terör örgütün

Son Bir Ayda 13 Şehit Verdik

Türkiye'de son bir ayda, teröristlere yönelik operasyonlarda 17 terörist ölü olarak ele geçirilirken, 12 terörist de yakalandı. Operasyonlarda 13 güvenlik görevlisi ise şehit oldu.

Edinilen bilgilere göre; 22 Temmuz Genel Seçimleri'nden sonra terör örgütüne karşı yapılan operasyonlar ve arazi arama tarama faaliyetlerinin 51'inde terörle ilgili bir gelişme yaşandı.

Başta Şırnak, Tunceli, Siirt, Hakkari, Van ve Diyarbakır olmak üzere, Bingöl, Giresun, Osmaniye, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı, Adana, Şanlıurfa, Antalya, Düzce, Erzincan illeri kırsalında yapılan operasyonlar ve arazi arama tarama çalışmalarında çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi, silah ve mühimmat ele geçirilirken, yollara döşenen mayın, antitank mayını ve uzaktan kumandalı patlayıcı madde etkisiz hale getirildi.

Arama tarama çalışmaları ve operasyonlar sırasında güvenlik güçlerinin "Dur" ihtarına uymayan ve ateşle karşılık veren teröristlerle girilen çatışmalarda 17 terörist öldürüldü, çatışma ve istihbarati aramalarda 3'ü yaralı olmak üzere 13 terörist yakalandı. 7 terörist ise terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Teröre karşı yürütülen askeri faaliyetler sırasında ise 13 güvenlik görevlisi şehit oldu, 25 güvenlik görevlisi ile bir korucu yaralandı. Ayrıca, teröristlerin köy baskınları ve yol kesmesi sırasında 2 vatandaş öldürülürken, 3 vatandaş da yaralandı. Van'da ise 8 vatandaş kaçırıldı.

Şehit olan güvenlik görevlilerinin 4'ünün teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu, 5'inin çatışma sırasında, 3'ünün uzaktan komutalı el yapımı patlayıcının patlatılması ve 1'inin mayına basma sonucu şehit olduğu öğrenildi. Teröristlerin 17'si de çatışma sırasında ölü olarak ele geçirildi.

Askerin faaliyetleri sonucu dağda gözünü açamayan teröristlerin şehir merkezlerine indiği ve lojistik destek sağlama çalışmasına yöneldiği ileri sürüldü. Şehir merkezlerinde de halk otobüslerini yakma gibi terörist faaliyetlerde bulunanlara ve bazı yasal kılıf uydurulmuş dernek çatıları altında toplananlara göz açtırılmaması gerektiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel