Siyasiler hafif raylı sistemi 61 Kenara(!)

Her geçen gün trafik karmaşasının artarak içinden çıkılmaz bir duruma geldiği Trabzon'da hafif raylı sistem vaatleri unutuldu.Trabzon trafiğindeki karmaşa her geçen gün artarken, şehrin ana caddelerindeki görüntüler Trabzon'a yakışmıyor.Artan nüfusu ve Bü

Siyasiler hafif raylı sistemi 61 Kenara(!)

Her geçen gün trafik karmaşasının artarak içinden çıkılmaz bir duruma geldiği Trabzon'da hafif raylı sistem vaatleri unutuldu.

Trabzon trafiğindeki karmaşa her geçen gün artarken, şehrin ana caddelerindeki görüntüler Trabzon'a yakışmıyor.

Artan nüfusu ve Büyük Şehir olmanın modern görüntüsüne kavuşamayan Trabzon caddeleri adeta bir köy meydanı görüntüsü olmaya devam ediyor.

Bundan tam 12 sene önce dillendirilen ve dönemin Trabzon Belediye Başkanı Asım Aykan tarafından görüşmeleri yapılıp ilk imzaları atılan hafif raylı sistem, 2014 yerel seçimleri öncesi yine gündemde yok.

Bilindiği üzere Şubat 2001 tarihinde  Trabzon Zorlu Grand Otel'de dönemin Trabzon Beldiye Başkanı Asım Aykan ve Kanada'nın SCN Lavalin International Inc Mühendislik Başkan Yardımcısı Ati Minchev,  Trabzon şehri ve yakın çevresi hafif raylı toplu taşıma sisteminin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi yönünde bugün ilk adım atmış ve hazırlanan protokole imzalarını koymuşlardı.

Dönemin Trabzon Valisi Adil Yazar ve Belediye Başkanı Asım Aykan Kanada'ya giderek raylı sistemin bir ilin gelişmesine nasıl katkı sağlayacağını örneklerle anlatılmıştı.

Siyasiler hafif raylı sistemi 61 Kenara(!)

Tarih 19 Ekim 2013 ve Trabzon'da hafif raylı sistemde hiç bir ilerleme olmamasına karşın her yerel seçim öncesi gündeme gelen bu proje ile ilgili bir açıklamada yok.

Yaklaşan 2014 yerel seçimleri öncesi siyasiler tarafından yine Trabzon halkının önüne getirilecek gibi görünen bu proje, Mevcut Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından da seçimlerden önce Trabzon halkına "yapılacak" diye anlatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel