Siyasi Partilerden HES'e destek

Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Parti İl başkanları bugün (Perşembe) Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde ortak bir basın açıklaması yaparak HES Projesine destek verdiler. İl Başkanlarıyla gerçekleştirile

Siyasi Partilerden HES'e destek
Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Parti İl başkanları bugün (Perşembe) Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde ortak bir basın açıklaması yaparak HES Projesine destek verdiler.

İl Başkanlarıyla gerçekleştirilen toplantının ardından medyanın karşısına çıkan Asbaşkanımız Hayrettin Hacısalihoğlu siyasi parti il başkanlarının HES Projesi konusunda fikir birliğine vararak, bu konuda destek olduklarını kendilerine ilettiklerini vurguladı.

Hacisalihoğlu, “Trabzon halkından ve Trabzonsporlulardan zaten bundan başka bir davranış beklemezdik. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu proje yalnız mevcut yönetimin değil tüm Trabzonsporluların ortak değeridir. O nedenle bu projeye hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.

Daha sonra AK Parti İl Başkanı Muhammet Balta, CHP İl Başkanı Necip Yıldız, MHP İl Başkanı Nihat Birinci, Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Uğur Zihni ve Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Topaloğlu adına ortak görüşlerinin yer aldığı bir açıklamada yaptı.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi;

“Şehrimizde bulunan siyasi partilerin temsilcileri olarak kulübümüz Trabzonspor'un Uzungöl Beldesi'nde hayata geçirmeyi planladığı Uzungöl HES-1 Hidroelektrik Santrali projesiyle ilgili her türlü desteği verdiğimizi tüm kamuoyuna ilan ediyoruz.

Trabzon şehrinin kimliği olan güzide kulübümüzün gelişen ve değişen zorlu ekonomik koşullara karşın devamlılığını koruyabilmesi adına büyük önem taşıdığını düşündüğümüz söz konusu projenin gerçekleşmesi adına gereken katkıyı yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

HES-1 projesinin hazırlanarak faal duruma gelmesiyle ilgili olarak geçecek süre dikkate alındığında projenin bugün görevde bulunan yönetim kurulunu değil, kulübümüzün geleceğini daha yakından ilgilendirdiği gerçeği ortadayken yapılacak değerlendirmelerin bu çerçevede olması daha sağlıklı sonuçlar doğmasına yol açacaktır.

Bu vesileyle kentimizin Trabzonspor ve Uzungöl gibi iki önemli markasını bir araya getirecek olan, Bordo-Mavili kulübümüz adına geleceğe yönelik önemli bir adım sayılacak projeye demokratik ve hukuk kuralları içerisinde bizler gibi tüm Trabzonsporluların her türlü desteği vermesini bekliyoruz. Bu anlamda kulübümüzün beklemiş olduğu manevi katkı eminiz ki ihale aşamasında son derece olumlu etkiler yaratacaktır.

HES-1 projesinin Trabzonspor Kulübü'nün gelirlerinden hiçbir bedel ödenmeden tamamen finans kuruluşlarından sağlanacak kredilerle realize edilecek olması da son derece önemli bir detay olarak görülmelidir. Yine projenin Trabzonspor'un ekonomik olarak en önemli gelir kaynaklarından birini oluşturacağı tartışılmaz bir gerçek olarak önümüzde dururken yönetim kurulunu da projenin gerçekleştirilmesi için gösterdiği kararlı duruşundan dolayı tebrik ediyoruz.

Kendi şehrimizde, kendi akarsuyumuz üzerindeki bu projenin biran önce hayata geçirilmesi Trabzonspor'u seven herkesin en büyük beklentisidir.

Bu vesileyle siyasi partiler olarak her türlü katkıyı yapacağımızın altını bir kez daha çiziyor, Trabzonspor Yönetim Kurulu'na bu zorlu yolda başarılar diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler