Sinop şehidini uğurladı...

Van'da, 29 Mayıs'ta meydana gelen kazada ağır yaralandıktan sonra, Ankara GATA'da tedavi görürken şehit olan Sinoplu jandarma er Engin Şahin (21) son yolculuğuna uğurlandı.Şehit er Engin Şahin'in cenazesi, Sinop'un Durağan ilçesinde İsmail Bey Camii'nde k

Sinop şehidini uğurladı...

Van'da, 29 Mayıs'ta meydana gelen kazada ağır yaralandıktan sonra, Ankara GATA'da tedavi görürken şehit olan Sinoplu jandarma er Engin Şahin (21) son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit er Engin Şahin'in cenazesi, Sinop'un Durağan ilçesinde İsmail Bey Camii'nde kılınan cenaze namazını müteakip, defnedileceği Alpuğan köyüne götürüldü. Cenaze törenine; şehit erin annesi, babası, kardeşi, yakınları, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Sinop Alay Komutan Vekili Binbaşı Eyüp Aktaş, Durağan Kaymakamı Davut Düzgün, Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, Saraydüzü Kaymakamı İbrahim Gencer, Durağan Jandarma Komutanı Kemal Arslan, Durağan Belediye Başkanı Ali Dalkılıç, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, il müdürleri, AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak, CHP İl Başkanı Mustafa Acun ile birlikte yaklaşık bin kişi katıldı.

İlçe merkezinde kılınan cenaze namazının ardından köyüne uğurlanan şehit erin cenazesi, Alpuğan köyünde de büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Şehidin köyünde de kılınan cenaze namazından sonra şehit jandarma er Engin Şahin'in öz geçmişi okundu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Abdulah Gül'ün mesajı okundu.

Gal, mesajında şunları ifade etti: "Değerli oğlumuz Engin Şahin'in, mukaddes vatan görevini yaparken şehit olmasından elim bir üzüntü duydum. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, size ve ailenize başsağlığı ve sabırlar dilerim."

Cenaze namazı sırasında Vali Yavuz Selim Köşger, komutanlar, şehit askerin acılı ailesine başsağlığı diledi. Şehit babası İsmail Şahin, cenazede metanetini korurken, anne Habibe Şahin, oğlu için ağıt yaktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel