Sigara Bırakmaya Kesin Çözüm

Sigarayı bırakmak isteyenler Trabzon Sigara Bırakma Merkezi'nde acısız, ilaçsız, ağrısız Auricolotherapy yöntemi ile kesin çözüme ulaşıyor.COŞKUN'DAN MERKEZE DAVETSBM'nin yaklaşık bir aydır Trabzon'da olduğunu ve merkez için henüz hiçbir reklam ve tanıtım

Sigara Bırakmaya Kesin Çözüm

Sigarayı bırakmak isteyenler Trabzon Sigara Bırakma Merkezi'nde acısız, ilaçsız, ağrısız Auricolotherapy yöntemi ile kesin çözüme ulaşıyor.

COŞKUN'DAN MERKEZE DAVET
SBM'nin yaklaşık bir aydır Trabzon'da olduğunu ve merkez için henüz hiçbir reklam ve tanıtıma girmediklerini kaydeden Coşkun, “Sigara Bırakma Merkezi'nin Karadeniz Bölge Bayiliğini aldım. Bu merkezin bölgede çok yaygınlaşacağını ve Karadeniz'in yarı yarıya sigarayı bırakacağına inanıyorum. Bu inancımda çok iddialıyım. Merkezimize bir ay içerisinde 17 kişi başvuru yaptı, 17 kişinin hepsi şimdilik sigarayı bıraktı ama daha sonra içer mi içmez mi belli değil. Net olarak 'hasta sigarayı bırakmıştır' demek için 6 aylık bir sürecin tamamlanması gerekiyor. Sigaranın zararlarını herkes her yerde anlatıyor. Ama içinde yaklaşık 6000 tane madde ve bu maddelerin kanserojen etkisi olduğunu bilseler kimse sigara içmez. Şu anda sigaraya bağlı kanser oranı bölgemizde Çernobile bağlı kanser oranından çok daha fazla. Tüm vatandaşlarımızı Sigara Bırakma Merkezi'ne davet ediyorum” şeklinde konuştu.

NİKOTİN BAĞIMLISI KİMDİR?
Sigara Bırakma Merkezi'nde nikotin bağımlılarını tedavi ettiklerini belirten SBM Sahibi İrfan Coşkun, “Nikotin bağımlısı, sigaraya karşı fiziksel bağımlılıkları gerçekleşmiş kişilere deniyor. İnsanlar sigara içtiği zaman yaklaşık 10 saniyede sigaranın dumanındaki nikotin, solunum yolundan akciğerlere akciğerlerden kana, kandan beyine ve beyinden de bazı bölgelere girip yapışıyor. Vücuttaki yapışmadan sonra beyinde Endorfin denen bir madde salgılatıyor. Endorfin denilen madde insanda haz duygusuna yol açıyor. İnsanlar bu haz duygusunu hissederek sigara içiyorlar. Zamanla insanlarda o haz duygusuna karşı tolerans gelişiyor yani o duyguyu elde etmek için daha fazla sigara içiyorlar. İşte bu duruma biz nikotin bağımlılığı diyoruz.” dedi.


KARAR VERENLER SİGARAYI BIRAKABİLİR
Sigara Bırakma Merkezi'nde yapılan terapi yöntemi ile beyinde salgılanan Endorfin'i sigarasız ve bir hafta kalıcı olarak salgılattıklarını söyleyen Coşkun, “Böylece insanlar haz duymak için sigara içmek zorunda kalmıyorlar. Kişi Endorfin salgısı ile haz duygusu duyduğu ve sigara içmediği için bir hafta boyunca rahatlıyorlar. Fiziksel bağımlılığın geçmesi ve nikotinin kandan temizlenmesi için bir hafta on günlük bir süreç geçmesi gerekiyor. Bunlar gerçekleştikten sonra insanların sigarayı bırakmaları çok daha kolay oluyor. Eğer tüm bunlara rağmen kolay olmuyor ve bırakmada zorlanıyorlarsa biz o kişilere bir seans daha uyguluyoruz. Tabi bu yöntemden herkes faydalanamıyor. Bizim tedavide aradığımız tek özellik kişinin bize gelip, ben sigarayı bırakmaya karar verdim ama bırakamıyorum, bana bunu bıraktırın demesidir.Hasta bağımlılığını Psikolojik olarak yenmiş ama bedensel olarak yenememişse biz o zaman devredeyiz. Bu merkezin amacı nikotin bağımlılığını yenmek ve karar vermiş hastalara sigarayı bıraktırmaktır” diye konuştu.


TEDAVİLERİMİZE GÜVENİYORUZ
Sigara Bırakma Merkezi'nde nasıl bir tedavi yöntemi uyguladıklarından bahseden İrfan Coşkun şunlara değindi: “Sigara Bırakma Merkezi'nde hastaya önce nikotin ölçümü yapıyoruz, kaç seans alacak ve ne dozda alacak onu belirliyoruz, daha sonra tedaviye başlıyoruz. Hasta tek seanslık tedavi alacaksa bedeli 150 YTL'dir. 5 seanslık özel paketlerimiz var. Bu paketlerin fiyatı 600 YTL' dir. Bu paketlerle kişiye sigara bırakmayı garanti ediyoruz ve bir garanti belgesi veriyoruz. Eğer bu paketle sigarayı bıraktıramazsak aldığımız ücreti geri iade ediyoruz. Bu ücret günde 1,5 paket sigara içen bir insanın aylık sigara maliyetine tekabül ediyor ama ömrünü kurtarıyor.”


E. Neslihan SAĞIR / haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel