Sevgililer Günü Cinayeti

Samsun'da 14 Şubat Sevgililer Günü'nde eski eşine silahlı saldırı düzenleyerek öldüren şahıs, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Olay, Canik ilçesi Soğuksu Mahallesi Çevre Yolu üzerinde 14 Şubat 2013'te meydana geldi. Yasemin Kadı (37) ile dini nikahla e

Sevgililer Günü Cinayeti
Samsun'da 14 Şubat Sevgililer Günü'nde eski eşine silahlı saldırı düzenleyerek öldüren şahıs, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
 
Olay, Canik ilçesi Soğuksu Mahallesi Çevre Yolu üzerinde 14 Şubat 2013'te meydana geldi. Yasemin Kadı (37) ile dini nikahla evlenen ve bu evlilikten 1 çocukları olan Gürsel Bay (43), ayrıldığı Yasemin Kadı'yı tekrar barışıp bir araya gelmeye ikna etmeye çalıştı. Kadı'dan ayrıldıktan sonra Gürcistan uyruklu bir kadınla birlikte yaşadığı öğrenilen Gürsel Bay, ikna edemediği Yasemin Kadı'ya sokak ortasında tabancayla kurşun yağdırdı. Gülsel Bay, olaydan sonra kaçarken, vücuduna 7 kurşun isabet eden Yasemin Kadı, tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetti.
 
Olaydan sonra yakalanarak tutuklanan Gürsel Bay'ın yargılanması sona erdi. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın son duruşmasında Gürsel Bay, "Yasemin evlenip boşanmıştı ve iki çocuğu vardı. Aramızda resmi nikah kıymadan karı-koca gibi birlikte yaşamaya başladık. Bu beraberlikten bir kızımız oldu. Kocaeli'nden Samsun'a taşındık. Yasemin bir gün evden kayboldu. Polise başvurdum. 15 gün sonra polis, eşimin, komşumuz olan biriyle kaçtığını söyledi. Kızım bende kaldığı için zorluk yaşadım. Onu ablamın yanına yerleştirdim. Samsun'dan Karabük'e gittim. Ben de Gürcistan uyruklu Tia adlı bir bayanla resmi nikahla evlendim. Tia resmi nikahtan 6 gün sonra beni bırakıp kaçtı. Boşanma davamız devam ediyor. Kızımın okula kaydı için Samsun'a geri döndüm. Olay günü bira içtim ve ablamın evine giderken yolda Yasemin ile karşılaştım. Bana, 'Ben ikinci baharı yaşıyorum. Senin yanında daha sevgilin yok mu?' diye gülmeye başladı. Kendisini gülmemesi konusunda uyardım. Ancak gülmeye devam etti. Tabancamı çıkardım ve kendisine şuursuzca ateş ettim. Yasemin yere düştü. Ben de yaya olarak kaçtım. Öldürmek kastım yoktu" dedi.
 
Mahkeme heyeti Gürsel Bay'ı "ruhsatsız silah" suçundan 10 ay, "Yasemin Kadı'yı öldürmek" suçundan da müebbet hapis cezasına çarptırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler