Şehidin adı okula verildi

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Sadak köyünde bulunan ilköğretim okulunun isminin “Şehit Osman Şahin İlköğretim Okulu” olarak düzenlenmesi geçtiğimiz yıllarda köyde tartışmalara neden olmuş, konu yerel basında sık sık gündeme taşınmıştı. Gümüşhane Val

Şehidin adı okula verildi

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Sadak köyünde bulunan ilköğretim okulunun isminin “Şehit Osman Şahin İlköğretim Okulu” olarak düzenlenmesi geçtiğimiz yıllarda köyde tartışmalara neden olmuş, konu yerel basında sık sık gündeme taşınmıştı.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Gaziler Günü programında ziyaret ettiği Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğinde konuya açıklık getirdi.

Vali Salihoğlu, köylünün ihtilafı nedeniyle Şehit Piyade Er Osman Şahin'in adının konulduğu okulun isminin daha sonra tekrar değiştirildiğini ve Kelkit ilçesinde yaptırılan yeni bir okula bu ismin verildiğini söyledi.
Salihoğlu, Kelkit ilçe merkezindeki okulun önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanı Doç.Dr. Hüseyin Çelik'in de katılımı ile açılışının yapılacağını ifade etti.

1994 yılında Kars Digor'da terör örgütü PKK'ya karşı gerçekleştirilen İç Güvenlik Harekatı'nda şehit olan Sadak köyü nüfusuna kayıtlı Piyade Er Osman Şahin'in adının yaşatılması için geçtiğimiz yıllarda köyündeki ilköğretim okuluna ismi verilmiş fakat köy sakinlerinin itirazları nedeniyle okulun adı tekrar Sadak ilköğretim okulu olarak değiştirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel