Sandalyeler Sahiplerini Buldu

Trabzon'da düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım törenine bastonla gelen engelliler, törenden tekerlekli sandalye ile ayrıldılar.Trabzon Belediyesi ve Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği işbirliği ile HSBC Bank Gönüllülerinin katkılarıyla satın alına

Sandalyeler Sahiplerini Buldu

Trabzon'da düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım törenine bastonla gelen engelliler, törenden tekerlekli sandalye ile ayrıldılar.

Trabzon Belediyesi ve Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği işbirliği ile HSBC Bank Gönüllülerinin katkılarıyla satın alınan 34 tekerlekli sandalye Trabzon Belediyesi önünde düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel, HSBC Bank People Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Cenik ve engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

Belediye Başkanı Canalioğlu, engellilerin de toplumun bir parçası olduğunu belirterek, ''Engellilere acıma duygusuyla bakılmaması gerekir. Onları da kendimizden görüp ona göre davranmalıyız. Bir gün biz de engelli olabiliriz'' dedi.

Canalioğlu, belediye olarak engelli vatandaşlara yönelik çeşitli yardımlar ve faaliyetler yaptıklarını ifade ederek, ''İmkanlarımız doğrultusunda engelli vatandaşlarımıza her zaman maddi ve manevi destek vermeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

Kaldırımları, engelli vatandaşların rahatça kullanabilecekleri hale getirdiklerini anlatan Canalioğlu, şöyle devam etti:

''Kültürel ve eğitim faaliyetlerinde de engellilerimize destek veriyoruz. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın rahatça kullanacakları şekilde dizayn edilen otobüsle, ulaşımlarını sağlıyoruz. Engelli vatandaşlara her türlü yardımı yaparak, onları topluma kazandırmayı amaçlıyoruz.''

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Demirel ise 10 yaşında yanlış bir ameliyat sonucu engelli olduğunu ve tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kaldığını anlatarak, ''Engelliler hayatı bırakmasınlar, aksine hayata daha çok sarılsınlar. Çünkü bizler hem yaşamımızı sürdürmek hem de örnek olmak için bir şeyleri başarmak zorundayız'' dedi.

Demirel, derneğin kuruluşundan itibaren yaklaşık 18 bin engelliye tekerlekli sandalye sağladıklarını ifade ederek, çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

-BANKACILAR TİYATROCU OLDU-


HSBC Bank People Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Cenik ise sosyal sorumluluk ilkesiyle hareket ederek, bu tür çalışmalarda yer almaya özen gösterdiklerini söyledi.

Cenik, 30 banka personelinin tiyatro kursuna gittiklerini belirterek, ''Bu arkadaşlarımız daha sonra tekerlekli sandalye satın almak amacıyla bir tiyatro oyunu sahnelediler. Bu oyundan elde edilen gelirle 80 tekerlekli sandalye satın alındı. Bunları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Canalioğlu, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Demirel'e ve HSBC Bank People Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Cenik'e katkılarından dolayı plaket verdi.

Engellilerin tekerlekli sandalyelerini almak için baston ya da ailelerinin yardımıyla geldikleri gözlendi.

Tören yerine bastonla gelen engelliler, törenden tekerlekli sandalye ile ayrıldılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel