Samsun'lu Çiftçilerin Yüzü Güldü

Türkiye'de elektrik talebinden dolayı hidroelektrik santrallerindeki üretimin artması, Bafra ve Çarşamba ovalarında üretim yapan çiftçilerin işine yaradı.Sıcaklar nedeniyle klimaların kullanılmaya başlanması üzerine talebin karşılanabilmesi için hidroelek

Samsun'lu Çiftçilerin Yüzü Güldü

Türkiye'de elektrik talebinden dolayı hidroelektrik santrallerindeki üretimin artması, Bafra ve Çarşamba ovalarında üretim yapan çiftçilerin işine yaradı.

Sıcaklar nedeniyle klimaların kullanılmaya başlanması üzerine talebin karşılanabilmesi için hidroelektrik santrallerinde çalışan türbinlerin sayısı arttırıldı ve baraj göllerinde biriken sular serbest kaldı. Bu durum, termik santral ve mobil santral gibi diğer daha pahalı enerji kaynaklarına yönelişe sebep oldu, elektrik üretim maliyeti arttı. Ancak Samsun'da, Kızılırmak ve Yeşilırmak deltalarındaki çiftçilerin yüzü güldü.

Samsun'un Bafra ilçesinden denize dökülen Kızılırmak üzerindeki Derbent ve Altınkaya barajları ile Çarşamba ilçesinden denize dökülen Yeşilırmak üzerindeki Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu barajlarının çalışan türbin sayısının artmasıyla Bafra ve Çarşamba ovalarının suya olan hasreti sona erdi.

Ova çiftçileri, artan elektrik talebinin işlerine yaradığını dile getirerek, "Türbinler tam kapasite çalışınca su serbest kaldı. Biz de çatlayan topraklarımızı suladık ve verim kaybı yaşamadık. Allah'a şükür ürünlerimizin randımanı da rekoltesi de yüksek. Türkiye yaş meyve ve sebze sıkıntısı çekmeyecek" dedi.

Çiftçilerin yüzü gülerken, maliyetler arttığı için elektriğe zam yapmak istemeyen enerji sektörü ise gözünü illerde yapılacak yağmur dualarına dikti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel