Samsunlu balıkçıların barbun sevinci

Samsun’da fiyatı 10 ile 25 lira arasında değişen barbun, balıkçıların yüzünü güldürdü. Barbunun geçen yıla göre daha bol ve güzel olduğunu söyleyen balıkçı Yıldıray Çağlayan, "Yakında denizde balıkçıların deyimiyle 'kestane karası' olarak adlandırılan bir

Samsunlu balıkçıların barbun sevinci

Samsun’da fiyatı 10 ile 25 lira arasında değişen barbun, balıkçıların yüzünü güldürdü. Barbunun geçen yıla göre daha bol ve güzel olduğunu söyleyen balıkçı Yıldıray Çağlayan, "Yakında denizde balıkçıların deyimiyle 'kestane karası' olarak adlandırılan bir fırtına bekliyoruz. O fırtınadan sonra tezgahlardaki balık daha da artacak" dedi.

Balıkta 1 Eylül'de av yasağının kalkmasının ardından tezgahlardaki bolluk da artarak sürüyor. Hamsi, palamut ve mezgit yoğun rağbet görürken, barbun da büyüklüğü ile vatandaşların iştahını kabartıyor. Şu an için barbunun bol olduğunu belirten balıkçı 46 yaşındaki Yıldıray Çağlayan şunları söyledi:

"Barbunun orta boyu ve irisi var. Ama geçen senelere göre daha güzel. Balık çeşidi daha fazla. Yakında denizde balıkçıların deyimiyle kestane karası olarak adlandırılan bir fırtına bekliyoruz. O fırtına denizi karıştıracak ve balıkları kuyulardan çıkartacak. Böylece daha bol balık tezgahlara gelecek. Şu anda barbunun fiyatı 10 ile 25 lira arasında değişebiliyor. Kestane karası estikten sonra balık bollaşacağı için fiyatlar da düşecek diye tahmin ediyoruz."

balikcilarin-kestane-karasi-beklentisi_8002_dhapt4.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel