Samsun'da öğrenciler eylem düzenledi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 2. sınıf öğrencileri Bologna süreci dahilinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren yürürlüğe giren ‘Yeni Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliği’nin kendilerini mağdur ettiği gerekçesi ile eylem düzenlediler.Üniversite tram

Samsun'da öğrenciler eylem düzenledi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 2. sınıf öğrencileri Bologna süreci dahilinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren yürürlüğe giren ‘Yeni Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliği’nin kendilerini mağdur ettiği gerekçesi ile eylem düzenlediler.

Üniversite tramvay istasyonu önünde toplanan öğrenciler OMÜ Rektörlük binasına kadar yürüdüler. Burada öğrenciler adına açıklama yapan OMÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Merve Eser, “OMÜ’de Bologna süreci dahilinde 2013 - 2014 eğitim-öğretim yılından itibaren yürürlüğe giren ‘Yeni Eğitim Yönetim Sınav Yönetmeliği’ bizleri yani 2012 - 2013 girişli öğrencileri mağdur etmiştir. Mevcut yönetmeliğin yeni kayıt olacak öğrencilere uygulanması gerekirken, yeni gelen uygulama eğitimini devam ettirmekte olan bütün öğrencilere dayatılmıştır. OMÜ öğrenci konseyinin rektörlük ile uzun görüşmeleri ve çalışmaları sonucu okulların uzama tehlikesi olan 3., 4. ve üzeri sınıfların bu sistemden muaf tutulması sağlanmıştır. Ancak binlerce öğrenci kurtarılırken yüzlerce öğrenci unutuldu. Şu anda 2. sınıf okuması gereken öğrencilerin bir kısmı sınıf tekrarı yaparken bir kısmı da 2. sınıfın bütün derslerini alamamaktadır. Bizlere içimizi rahatlatmak için ‘bu sistem sizin başarınız için artık erken mezun olabilirsiniz’ gibi vaatlerde bulunuldu. Ancak bunu yapmamız için mevcut ortalamamızı düzeltme şansımız yok. Bizler okulu erken bitirme hevesiyle yanıp tutuşmadık. Bu sistem sonucu birçok arkadaşın okulunun 1 sene uzayacağı garantidir. Üniversite öğrencisinin 1 senelik maddi gideri azımsanamayacak kadar fazladır. Mağduriyetimizin farkına varılması ve mevcut yönetmeliğin sadece yeni kayıt olan 2013-2014 girişli öğrencilere uygulanmasını istiyoruz” dedi.

Okunan basın açıklamasının ardından OMÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği 2. sınıf öğrencileri Esra Nur Bozgeyik ve Samet Özgüler, Genel Sekreter Selahattin Özyurt ile görüşmek için rektörlük binasına girdiler. Yaklaşık 30 dakikalık bir görüşme sonucu dışarıda bekleyen arkadaşlarına görüşmenin ayrıntılarını anlatan Esra Nur Bozgeyik ve Samet Özgüler, Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) uygulamasının bugün veya yarın Resmi Gazete’ye yazılacağı ve yeni kayıt olan öğrencilere uygulanacağı müjdesini verdi.

Müjdeli haberi duyan öğrenciler de sevinçlerini birbirlerine sarılarak paylaştı.

20130916aw000293_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel