Samsun'da ilaç yolsuzluğu!

SAMSUN'un Asarcık İlçesi'nde E.T., kalfa olarak çalıştığı eczane sahibinin elinde kalan tarihi geçmiş ilaçları, anlaştığı bir doktora yazdırıp parasını da devletten tahsil ettiğini ileri sürerek Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) şikayette bulundu. Bunun üze

Samsun'da ilaç yolsuzluğu!
SAMSUN'un Asarcık İlçesi'nde E.T., kalfa olarak çalıştığı eczane sahibinin elinde kalan tarihi geçmiş ilaçları, anlaştığı bir doktora yazdırıp parasını da devletten tahsil ettiğini ileri sürerek Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) şikayette bulundu.


Bunun üzerine SGK İl Müdürlüğü konuyla ilgili inceleme başlattı. SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan, iddianın çok ciddi olduğunu söyledi.

Samsun'un Asarcık İlçesi'nde bir eczanede kalfa olarak çalışan E.T. poşetlere doldurduğu kupürleri kesilmiş, tarihi geçmiş ilaçları SGK'ya getirerek, “Eczacı M.Ç. bunları anlaştığı doktora yazdırıp, parasını devletten tahsil etti. İşte bunların delili olan ilaçlar. Miadı dolmuş ilaçların isimleri reçetede dördüncü sıraya yazılıyor. Benim gördüğüm 8 aydır bu devam ediyor” dedi.

Hastaların da kırsal kesimden gelen okuma ve yazması iyi olmayan kişiler olduğunu söyleyen eczacı kalfası E.T., yaptığının doğru olmadığını eczanenin sahibine söylediğini belirterek şöyle konuştu:
“Tarihi geçen ilaçları reçeteye yazdırıp, kupürlerini arkasına yapıştırıyorlar. Ardından da devletten parasını alıyorlar. Bayat ilaçlar ise çöpe atılıyor. Ben bunu kanıtlayabilmek için 3 poşet ilacı biriktirip şikayet dilekçemle verdim. Benzer şekilde diğer eczaneler de denetlenmeli. Çünkü miadı geçen ilaç firma tarafından değiştirilmiyor. Parası da alınamıyor. Onun için eczacı bu yolu denedi. Başka eczanelerin de olabileceği düşünüldüğünde çok büyük haksız kazanç sözkonusu. Ben bu durumun yanlış olduğunu eczacıya söyledim. Ama dinletemedim. Son çare olarak da şikayette bulundum. Devletin soyulmasına göz yumamazdım.”

'KONUYU YARGIYA TAŞIYACAĞIZ'

Şikayet üzerine SGK İl Müdürlüğü konuyla ilgili inceleme başlattı. SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan, “Konu çok ciddi. Şikayet sonrasında hemen inceleme başlattık. Gereği yapılacak. Araştırmamız henüz sonuçlanmadı. Usulsüzlük kesinleştiği takdirde konuyu yargıya taşıyacağız” dedi. Sağlık İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu da, ilaçları yazdığı ileri sürülen Dr. G.Y. hakkında incelemenin sürdüğünü, gerekli durumda konunun yargıya intikal ettirileceğini söyledi.

EN AZ 1 AY SÜREYLE MESLEKTEN İHRAÇ

Samsun 6'ncı Bölge Eczacılar Odası Başkanı Arman Üney de, usulsüzlük yaptığı iddia edilen eczaneyle ilgili kendilerinin de inceleme başlattıklarını dile getirerek şöyle dedi:
“Eğer bu iddiaların gerçek olduğu ortaya çıkarsa bu korkunç bir durum. Mesleki etik açısından kesinlikle kabul edilemez. Burada devletin zarara uğratılması söz konusu. Ortada haksız bir kazanç var. Burada anlaşmalı olarak yapılan bir usulsüzlük mevcut. Araştırma sonunda iddiaların gerçekliğinin netleşmesi halinde eczane sahibinin en az 1 ay süreyle meslekten ihracı ve eczanenin de geçici süreyle kapatılması cezasını verebiliriz.”

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler