Samsun'da gıyabi cenaze namazı

Samsun’da vatandaşlar, Mısır’daki katliamda ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. İlkadım ilçesi Site Camii’nde Teravih namazı çıkışında toplanan yaklaşık 300 kişilik kalabalık, Mısır’da ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Gıyabi cenaze namazı önc

Samsun'da gıyabi cenaze namazı

Samsun’da vatandaşlar, Mısır’daki katliamda ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. 

İlkadım ilçesi Site Camii’nde Teravih namazı çıkışında toplanan yaklaşık 300 kişilik kalabalık, Mısır’da ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Gıyabi cenaze namazı öncesi basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Küçük, “Dün itibariyle Adeviyye meydanında yüzün üzerinde kardeşimiz şehit edilmiştir. 5 bin civarında yaralı vardır. Adeviyye Cami şehitlerle ve yaralılarla dolmuştur. Gönüllü doktorlar yardım çağrı yapmaktadırlar. Ancak asker ve polis yaralıların bulunduğu bölgeye tıbbi malzeme girişine izin vermemektedir. Bu durum bir insanlık suçudur. Kabul edilemez bir uygulamadır. Mısır halkının iş başına getirdiği seçilmiş meşru yönetimi halk iradesine karşı çevirdikleri namlularla iktidardan uzaklaştırmaya çalışan darbeciler, halkın seçtiği idarecilere sahip çıkması karşısında şaşırmışlar ve bu sefer namluyu bizzat halka çevirmişlerdir. Kendi halkına kurşun sıkan Mısır ordusunun bir terör örgütünden farkı yoktur. Bu terör örgütünün başındaki General Sisi artık sadece bir darbeci değil aynı zamanda eli kanlı bir canidir. Tüm dünyayı Mısır’da olup bitenlere karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Darbecilere destek olan birtakım Körfez ülkelerini bu ihanetten vazgeçmeleri noktasında uyarıyoruz” dedi.
 

Yapılan basın açıklamasının ardından Site Cami avlusunda Mısır’da ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldılar. Namaz sonrası cami avlusunda sloganlar atan vatandaşlar, Mursi’ye pankartlarla destek verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler