Samsun Turizm Fakültesinin inşaatı bitti

Samsun’un Bafra ilçesine Turizm Fakültesi kazandıran iş adamı Kaya Aşçı, fakültenin eğitim-öğretime başlamamasından dolayı kırgın olduğunu söyledi. Fakülte binasını gezen Aşçı kardeşler, son durum hakkında bilgi aldı.Aşçı Ailesi tarafından Bafra’ya yaptır

Samsun Turizm Fakültesinin inşaatı bitti

Samsun’un Bafra ilçesine Turizm Fakültesi kazandıran iş adamı Kaya Aşçı, fakültenin eğitim-öğretime başlamamasından dolayı kırgın olduğunu söyledi. Fakülte binasını gezen Aşçı kardeşler, son durum hakkında bilgi aldı.

Aşçı Ailesi tarafından Bafra’ya yaptırılan, 10 bin metrekare alan üzerine kurulan Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi 19 sınıftan oluşuyor. Geceli ve gündüzlü olmak üzere 2 bin öğrenci kapasiteli okulun inşaatının bitmesine rağmen açılmamasından dolayı kırgın olduğunu söyleyen Kaya Aşçı, “Bafra’da 60 bin imza toplandı, biz de bu okulu yapmaya karar verdik. İlkokul mezunuyum. O devrelerde okuyamadık. Bir daha doğarsam öğretmen olarak görev yapmayı isterdim. Bizden sonra gelecek olan gençler okullu olarak daha başarılı bir şekilde işlerine devam edecekler. Biraz kırgınlığımız oldu. Gönül kırgınlığım. Bugün şu okulun açılışını yapalım isterdim. 300-500 talebe buralarda dönsün böyle hayallerimiz vardı. Araştırıp sorduğumuzda, ‘okul niye açılmıyor’ dediğimizde ‘Biz bu okulun bu kadar hızlı bir şekilde yapılacağını düşünemedik. Bizde bir boşluk oldu’ şeklinde cevap aldık. Sağlık olsun. Biz de gerek yönetim olarak gerek buranın bakımı ilgisi alakası olarak elimizdeki kadroyu burada bulundurmak istemiyoruz. Bitmiş okulda niye kadro bulunduralım” dedi.
Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, “Bafralılar adına, böyle önemli bir adım atarak ilçemize fakülte kazandırdığı için Aşçı ailesine sonsuz şükranlarımızı arz ediyorum. Veren el, alan elden her zaman hayırlıdır. Bu atılan adım, Bafra’da çok kişiyi heveslendirdi. Yıllardır Bafra’da fakülte özlemini yaşıyorduk. Bu özlem şimdi sona erdi” şeklinde konuşarak Aşçı ailesine teşekkür etti.

Fakülte gezisine ayrıca Bafra Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı İlhan Güngör, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başer, Tuncay ve Turgay Açşı katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel