Sakallı tek başkan kim?

Trabzon Belediyesi şu sıralar sadece kentin değil tüm Türkiye'nin gündeminde. Herkes Belediye Başkanı'nın nasıl olması gerektiğini tartışıyor. Başbakan dahi Trabzon için yoğun bir çaba harcıyor. Partiler belediyeyi almak için nasıl bir adayla çıkmaları ge

Sakallı tek başkan kim?

Trabzon Belediyesi şu sıralar sadece kentin değil tüm Türkiye'nin gündeminde.
Herkes Belediye Başkanı'nın nasıl olması gerektiğini tartışıyor.
Başbakan dahi Trabzon için yoğun bir çaba harcıyor.
Partiler belediyeyi almak için nasıl bir adayla çıkmaları gerektiği konusunda yoğun bir şekilde düşünüyor.
Biz de bu düşüncelerle Trabzon Belediye Meclisi'ne gittiğimizde ilginç bir ayrıntı dikkatimizi çekti.
Trabzon Belediye Meclisi Salonunun duvarında 1922 yılından bugüne belediye başkanlığı yapan isimlerin fotoğrafları asılı.
Bu fotoğraflarda bir ayrıntı takıldı gözümüze.
Şekilci olmamak gerektiğinin bilincinde olduğumuzu belirterek bu ayrıntıyı sizinle paylaşmak istiyoruz. Amacımız ne kimseyi övmek ne de kimseyi eleştirmek:

Trabzon'un 1922 yılında ilk Belediye Başkanı olan Hacıhafızzade Hakkı Efendi'den başlayarak en son belediye başkanlığı sürecini tamamlayan Niyazi Sürmen'e kadar olan 26 belediye başkanının fotoğraflarının yer aldığı panodaki bu ayrıntı fotoğrafların tümüne bakıldığında göze çarpıyor.

İşte o fotoğraf:

1992 yılında Refah Partisi'nde İl Başkanlığı yapan Asım Aykan'ın bu dönemlerde sakalı çok daha uzundu.

1994 yılında belediye başkanı seçilen Aykan, bu dönem sakallarını biraz daha kestirmiş. Belediye Başkanlığının 2. döneminde çektirdiği öğrenilen yukarıdaki fotoğrafında ise eskiye oranla biraz daha kısaltmış. 2002 seçimlerinde milletvekili olan Asım Aykan'ın son fotoğraflarında ise sakalını iyice kısalttığı ancak vazgeçmediği görülüyor.

 

 

 

 

Rize Milletvekili MÜSİAD eski başkanı Ali Bayramoğlu, siyasette yol almak için sakalını kökünden keserken, yine RTÜK Başkanı Zaid Akman o görevi kapabilmek için sakala veda ederken Aykan'ın Milli Görüş çizgisinden gelip böylesine direnmesi aynı zamanda kendi zemini için takdire değer değil mi?

 

 

Fotoğraflarda bir ayrıntı daha var. Daha doğrusu yokluğu ayrıntı.

Trabzon'un bugüne kadar hiç kadın belediye başkanı olmamış.

Kadın başbakanımız oldu ama bugüne kadar hiç kadın başkanımız olmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler