Şadan Eren Sevinçli

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde, İstanbul ve İzmit dışında, Anadolu'dan 235 kuruluşun yer alması sevinçle karşılandı.Derlenen bilgilere göre, İSO'nun her yıl belirlediği Türkiye'nin ilk 500 bü

Şadan Eren Sevinçli

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde, İstanbul ve İzmit dışında, Anadolu'dan 235 kuruluşun yer alması sevinçle karşılandı.

Derlenen bilgilere göre, İSO'nun her yıl belirlediği Türkiye'nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde, İstanbul ve İzmit'in dışındaki Anadolu illerinde 49 farklı yerde üretim yapan 235 kuruluşun bulunması dikkati çekti.

Listeye, İzmir'den 43, Ankara'dan 26, Bursa'dan 25, Kayseri'den 17, Denizli'den 14, Gaziantep'ten 10, Manisa, Eskişehir, Balıkesir ve Dörtyol'dan 7'şer, Adapazarı ve Konya'dan 6'şer, Adana ve Kahramanmaraş'tan 5'er, Ordu'dan 4, Bolu, Antalya,Trabzon ve İskenderun'dan 3'er, Ünye, Niğde, Kütahya, İnegöl ve Mersin'den 2'şer, Karabük, Orhangazi, Karacabey, Edirne, İnebolu, Akyazı, Akhisar, Tire, Karaman, Düzce, Çankırı, Tokat, Mardin, Erzurum, Gemlik, Isparta, Kırşehir, Rize, Siirt, Aliağa, Sivas, Çanakkale, Suluova ile Çerkezköy sanayi odalarına bağlı 1'er kuruluş girerek, devlerin arasında yer almayı başardı.

Bu kuruluşlardan ilk 50 içinde ise Toyota Otomotiv 4. (Adapazarı), Ereğli Demir Çelik 7. (Ankara), İskenderun Demir Çelik 20. (İskenderun), Vestel Beyaz Eşya 27. (Manisa), Er-Bakır Elektronik Bakır Mamulleri 29. (Denizli), Bosch Sanayi Ticaret 30. (Bursa), BMC Sanayi Ticaret 32. (İzmir) ve İzmir Demir Çelik Sanayi 42. (İzmir) sırada yer buldu.

-TRABZON TSO BAŞKANI EREN: ''İFTİHAR EDİYORUZ''-


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, Trabzon'dan ve Anadolu'dan, ilk 500 sanayi kuruluşu arasına giren bütün kuruluşlarla iftihar ettiklerini söyledi.

Eren, Anadolu'da bu tür sanayi kuruluşlarının artmasının en büyük temennileri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Bölgemizdeki odalar olarak hem tüccarımızın hem sanayicimizin, kanunların bize verdiği yetkiler çerçevesinde her zaman yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

Bizim en büyük arzumuz, bölgesel kalkınmaların sağlanmasıdır. Bölgeler arasındaki farklılıkların azalması çok önemlidir. Bu anlamda olaya bakıldığında, Anadolu'daki sanayinin gelişmesi, bölgesel farklılıkları azaltılması açısından çok büyük etken olacaktır. Bir ülkenin kalkınması için bölgelerin aynı oranda büyümesi, kalkınması ve refah seviyesini yakalaması gereklidir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler