Rize'de yüzme sezonu açıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rize için acil kodu ile şiddetli yağış uyarısında bulunarak belediyelerden tedbir alınmasını istedi. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da, şiddetli sağanak altında denize girerek Rize'de yüzme sezonunu açtı.Meteoroloji Genel

Rize'de yüzme sezonu açıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rize için acil kodu ile şiddetli yağış uyarısında bulunarak belediyelerden tedbir alınmasını istedi. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da, şiddetli sağanak altında denize girerek Rize'de yüzme sezonunu açtı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, valilik ve belediyelere acil kodu ile gönderdiği uyarıda, Rize ve çevresinde etkili olması beklenen şiddetli sağanak yağışla ilgili olası sel ve heyelana karşı tedbir alınmasını istedi. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da meteorolojik uyarıya rağmen 19 Mayıs tarihinde denize girerek Rize'de yüzme sezonunu açtı. Bakırcı, şiddetli sağanak yağış altında Boğaz Mahallesi'nde mahalle sakinleri ile birlikte denize girerek uzun süre yüzdü. Deniz suyu sıcaklığının 15 derece olmasına rağmen üşümediğini belirten Bakırcı, ayrıca denizde ıslanmadığını söyledi.
Bakırcı, göreve başladığı ilk yıldan itibaren her 19 Mayıs günü denize girdiğini belirterek şöyle konuştu: "Belediye Başkanı olarak göreve başladığım ilk yıldan itibaren 19 Mayıs Gençlik Bayramı'nda denize giriyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında son kez yüzüp kendime göre Rize'nin yüzme sezonunu açıp kapatıyorum. Denizin içerisinde yağmur bize bir engel olmuyor. Fırtına bölgemizde her zaman oluyor. İnşallah bunu zararsız atlatırız. Bir endişeye kapılmıyoruz. Zaten burası balıkçı barınağının içerisi.
Tehlike anında kendi imkanlarımızla rahatlıkla karaya çıkarız."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel