Rize'de ''Mayıs'' karı şenliği

Rize'de Kasım ayında çığ düşmesi sonucu 18 kişinin mahsur kaldığı ve 40 saat boyunca hayatta alma savaşı verdikleri İkizdere ilçesi Ovit Yaylası, Mayıs ayında kar şenliğine sahne oldu. Rize'de yılın her ayı kar altında olan Ovit Yaylası'nda Rize Gençlik S

Rize'de ''Mayıs'' karı şenliği

Rize'de Kasım ayında çığ düşmesi sonucu 18 kişinin mahsur kaldığı ve 40 saat boyunca hayatta alma savaşı verdikleri İkizdere ilçesi Ovit Yaylası, Mayıs ayında kar şenliğine sahne oldu.

 Rize'de yılın her ayı kar altında olan Ovit Yaylası'nda Rize Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Kar Şenliği'nin 6.'sı gerçekleştirildi. Şenlik kapsamında Rize'den ve çevre illerden kente gelen kayakçılar, Mayıs ayında kayak yapmanın keyfini çıkardılar. Bazı sporcular ise kar aracı yardımı ile zirveye taşıdıkları rafting botu ile kayak yaptılar. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ise, lazboard adı verilen yerel bir kayak aleti ile kaymayı denediler.
Bakırcı, daha önce lazboard ile birçok tecrübesi bulunmasına rağmen ilkel snowboard tahtasının üzerinde dengesini koruyamayarak kara gömüldü.
Kayak yapmak için çevre illerden Rize'ye gelen sporcular, Mayıs ayında karda kaymanın tadını çıkardıklarını belirterek, "Bunu dünyanın başka bir bölgesinde yapmak zordur. Kış aylarında bile kayak yapabilmek için kar ararken Rize'de mayıs ayında kayak yapabilmek çok güzel bir duygu. Burada tesis yapılması halinde birçok dünya milli takımı yaz aylarında Rize'ye gelerek burada idman yapabilir" dediler.
Rize Valisi Seyfullah Hacımüftoğlu ise yaptığı açıklamada, "Burası Türkiye, burası Rize. Burada bugün kayabilirsiniz" şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Bakırcı, "Karın cefası da olur sefası da olur. Bugün Rize'de denize girmek mümkün. Bir saat mesafede ise görüldüğü gibi karda kayak yapmak mümkün. Ben zannetmiyorum ki dünyanın ve Türkiye'nin başka bir yerinde bu mümkün olsun" ifadelerini kullandı.
Kar Şenliği kapsamında Rize'de eğitim gören genç güreşçiler, kar üzerinde güreş yaptılar. Kar üzerindeki güreş ilgi ile izlendi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel