Rize'de kanserin ilacını bulan profesöre sus emri!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halis Süleyman’ın “Kanseri tedavi eden ilacı buldum” açıklaması Türkiye’de büyük yankı uyandırdı. 8 yıllık çalışmasından elde ettiği maddeyi hücre kültüründe deney

Rize'de kanserin ilacını bulan profesöre sus emri!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halis Süleyman’ın “Kanseri tedavi eden ilacı buldum” açıklaması Türkiye’de büyük yankı uyandırdı. 8 yıllık çalışmasından elde ettiği maddeyi hücre kültüründe deneyip % 90 ve % 100 oranında kanser hücrelerini öldürdüğünü açıklayan Süleyman’dan susması istendi.

Rektör Vekili Karaman, Prof. Dr. Süleyman’a ‘Sus’ Dedi

RTEÜ Rektörlüğü Prof. Dr. Süleyman’ı uyararak “Basın üzerinden yaptığınız açıklamaların sürdürülmesi çeşitli sakıncalar doğuracaktır. Bu yönde artık açıklama yapmayınız” talimatı verdi. Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “Önemli bir madde geliştirildi. Bu çalışmanın geliştirilmesi için her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Dünyanın Dört Bir Yanından Hastalar Harekete Geçti

PROF. Dr. Süleyman’ın açıklamaları dünyanın dört bir yanında yankı buldu. Bazı ülke haber ajansları haberi kendi medya gruplarına duyururken, Prof. Dr. Süleyman’a yüzlerce e-mail ulaştı. Kimi hastalar tebrik ederken, kimilerinin temas kurmak istediği belirtildi. Prof. Dr. Süleyman’ın Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı yetkililerince de arandığı öğrenildi.

Rize bir bitkiden kanser hücresini öldüren madde geliştirdiğini açıklayan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halis Süleyman'dan bu konuda konuşmaması istendi.

Prof. Dr. Halis Süleyman'ın, 8 yıldır sürdürdüğü çalışma ile elde ettikleri maddeyi hayvanlar ile 'Karsinom' adı verilen hücre kültüründe denediklerini ve yüzde 90 ila yüzde 100 oranında kanser hücrelerini öldürdüğünü belirlediklerini açıklaması geniş yankı buldu. RTEÜ Rektörlüğü, Prof. Dr. Halis Süleyman'dan bu konuda konuşmamasını istedi. Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman, dünya çapında yankı bulan açıklamaların medya üzerinden sürdürülmesinin çeşitli sakıncalar içerebileceği gerekçesiyle hocaya açıklama yapmaması yönünde telkinde bulunduklarını söyledi. Prof. Dr. Karaman, "Kanser hücrelerini öldüren önemli bir madde geliştirildi. Bu çalışmanın geliştirilmesi için her türlü desteği vereceğiz" dedi.

TIP FAKÜLTESİ SANTRALİ KİLİTLENDİ

Bu arada Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından başta kanser hastaları olmak üzere aldığı tebrik telefonları nedeniyle Tıp Fakültesi'nin santrali kilitlenirken, Prof. Dr. Halis Süleyman'ı Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de aradığı öğrenildi. Kanser hastalarından yüzlerce e-mail alan Prof. Dr. Halis Süleyman'ı RTEÜ öğretim görevlileri de ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler