Rize'de kaçan dana ormanda vuruldu!

Rize’de sahibinin elinden kaçan kurbanlık dana yakalamaya çalışanlardan İhsan Fil'i yaraladı, 4 köyü geçtikten sonra ormanlık alanda gözden kayboldu. Seferber olan köylülerin 6 gün sonra bulabildiği dana ayağından vurularak yakalandı ve kesildi. Erenköy K

Rize'de kaçan dana ormanda vuruldu!

Rize’de sahibinin elinden kaçan kurbanlık dana yakalamaya çalışanlardan İhsan Fil'i yaraladı, 4 köyü geçtikten sonra ormanlık alanda gözden kayboldu. Seferber olan köylülerin 6 gün sonra bulabildiği dana ayağından vurularak yakalandı ve kesildi. 

Erenköy Köyü’nde yaşayan 58 yaşındaki Reşat Fil, akrabaları Dursun Ali ve Hüseyin Fil ile Ensar Şerifoğlu ile birlikte 3 bin 900 liraya kurbanlık dana satın aldı. Köye getirilen dana sahibinin elinden kaçtı, ortaklar ve yakınları da peşinden kovalamaya başladı. Yakalamaya çalışırken dananın altında kalan İhsan Fil' in kolu kırıldı. Erenköy Köyü’nden kaçmaya başlayan dana, Elmalı, Ünalan ve Dülgerli Köylerini geçtikten sonra ormanlık alanda gözde kayboldu. Günlürce ormanda arama çalışması yapan Reşat Fil ve ortakları kaçan dananın izine 6 gün sonra rastladı. Tüfekle ayağından vurularak etkisiz hale getirilen danayı vurulduğu yerde kesen sahipleri, etini de köyde isteyen kişilere sattı. Reşat Fil ve ortakları şimdi yeni bir kurban almaya hazırlanıyor.

YARIŞ ATI GİBİ KOŞUYORDU

Köye getirdikleri dananın aniden ellerinden kurtularak belirten Reşat Fil, "Bir ara yakaladık ancak yine kaçtı. 5 gün boyunca aradık ama ormanda izine rastlayamadık. 6’ncı günde danayı görenler arayıp haber verdi. Tüfekle ayağından vurarak yakaladık. Dana yorulmak bilmedi, 6 gün bizi peşinden koşturdu. Artık yeni bir kurban alacağız" dedi. Danayı yakalamaya çalışanlardan İbrahim Fil ise "Kamyondan indikten sonra bir anda kaçmaya başladı. Yarış atından farkı yoktu. Peşinden koşarken yorulduk ama dana durmak bilmedi. Yarış atı gibi durmadan koştu. 6 gün sonra bulabildik" diye konuştu.

821c9e1846147f6bdcd4114af208d2a4.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel