Rize’de itfaiye ekiplerinin tatbikatı nefes kesti

Etkinliklerde itfaiye ekipleri tarafından yapılan tatbikatlarda heyecan dolu anlar yaşandı.Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklere, Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Halil Bak

Rize’de itfaiye ekiplerinin tatbikatı nefes kesti

Etkinliklerde itfaiye ekipleri tarafından yapılan tatbikatlarda heyecan dolu anlar yaşandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklere, Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İtfaiye Müdürü Uğur Minder, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programda İtfaiye Müdürü Uğur Minder, itfaiye teşkilatının kuruluşu ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Etkinliklerde konuşan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise itfaiye denildiğinde insanların aklına sadece yangına müdahale eden ekiplerin geldiğini ifade ederek, "İtfaiye Teşkilatının 299. yıldönümünü kutluyoruz. Aradan geçen bunca yıla rağmen ülkemizde itfaiye teşkilatında yeterince değişiklik sağlanamamıştır. İtfaiye denilince insanların aklına sadece yangına müdahale eden ekipler algısı var. Rize İtfaiyesi afetlere, trafik kazalarına ve diğer doğa olaylarına müdahale etme yetkisindedir. Türkiye'de illere ve bölgelere göre olaylara karşı hazır durumda bulunmalıdır. Güneydoğu illerimizde Suriye'den dolayı bir kimyasal saldırı endişesi var. Bu anlamda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin aldığı önlemler var ama o bölgede bu tip tedbirlerin itfaiyeler üzerinden alınması gerektiğine inanan bir insanım. Hükümetimiz itfaiye teşkilatını komple yeniden yapılandırmalıdır." dedi.

Daha sonra itfaiye ekibinin tatbikatı ile devam eden etkinliklerde; tüp yangınına müdahale yöntemi izleyicilere gösterildi. Ekipler daha sonra senaryo gereği bir otomobilde mahsur kalan bir kişiyi kurtardı. Yüksekte mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasıyla devam eden gösterileri yangın çıkan bir araba ve eve müdahale işleminin ardından son buldu. Tatbikatı izleyenler heyecan dolu dakikalar yaşadı. Etkinlikler, itfaiye araç gereç sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel