Rize'de ''HES'' gerginliği

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın baba ocağı olan Rize'nin Güneysu ilçesi Dumankaya köyünde yapımına başlanılan HES'le ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında taraflar arasında arbede ve gerginlik yaşandıBaşbakan Recep Tayip Erdoğan'ın baba ocağı olan

Rize'de ''HES'' gerginliği

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın baba ocağı olan Rize'nin Güneysu ilçesi Dumankaya köyünde yapımına başlanılan HES'le ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında taraflar arasında arbede ve gerginlik yaşandı

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın baba ocağı olan Rize'nin Güneysu İlçesi Dumankaya köyünde turistik Kataraht Gölü'nün bulunduğu dere üzerinde Damlapınar Enerji firması tarafından inşasına başlanılan Dumankaya Hidroelektrik Santrali (HES) ve Regülatör inşası ilçede gerginliğe yol açtı. Köyde yapımına başlanılan HES ve Regülatör inşasıyla ilgili Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder tarafından Güneysu Öğretmen Evi'nde bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya firma yetkilileri ve köy sakinlerikatıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, dere üzerinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verirken, ilginç çıkış ve eylemleri ile tanınan çevreci Sinan Akçal, Minder'e seslenerek "Başkan sen HES'lerin sözcülüğüne mi soyundun" diye bağırdı. Minder, bunun üzerine Akçal'a kim olduğunu ve nereden geldiğini sordu. Akçal Çayeli ilçesinden geldiğini söyleyince Minder, Akçal'a çıkışarak "Sen Çayeli'den Güneysu'ya gelip Güneysu'nun hakkını savunamazsın. Güneysu'yu bizsavunuruz. Senin buna hakkın yok" dedi.

 Bunun üzerine köylerinde HES kurulmasını istemeyen kalabalık bir grup ayağa kalkarak salonu terk etti. Bu sırada bir kişi ise Akçal'in üzerine yürüdü. Kısa süren bir arbede yaşandı. Araya girenler olayı yatıştırdı. Salonu terk eden grup daha sonra ellerinde HES karşıtı dövizlerle slogan atarak tekrar salona girmeye çalıştı. Grup polis kontrolü altında salona alındı. Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder yaptığı konuşma ile kızgın grubu sakinleştirmeye çalıştı. Minder, HES karşıtlarına mikrofon uzatarakgörüşlerini aldı. HES karşıtları, Dumanlı Deresi üzerinde kurulacak santralin Kataraht Gölü'nü yok edeceğini ileri sürerek HES projesine karşı olduklarını açıkladılar.
Minder, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın yakın bir tarihte Rize'ye geleceğini, konuyu kendisine aktararak Başbakan Erdoğan'dan yardım isteyeceğini açıklayıp kızgın grubu sakinleştirdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel