Rize'de hasta askeri helikopterle kurtarıldı

Rize’nin Fındıklı İlçesi Çabuklu Yaylası’nda hava şartlarının olumsuzluğu dolayısı ile mahsur kalan tansiyon hastası Musa Kasım Kutluata, askeri helikopterle kurtarıldı. Çabuklu Yaylası’nda tansiyon hastası Musa Kazım Kutluata (75) rahatsızlandı. Yardım ç

Rize'de hasta askeri helikopterle kurtarıldı
Rize’nin Fındıklı İlçesi Çabuklu Yaylası’nda hava şartlarının olumsuzluğu dolayısı ile mahsur kalan tansiyon hastası Musa Kasım Kutluata, askeri helikopterle kurtarıldı. 
Çabuklu Yaylası’nda tansiyon hastası Musa Kazım Kutluata (75) rahatsızlandı. Yardım çağrısı üzerine AKUT ekipleri hastanın yanına ulaştı.
 
Ancak hastanın yaya olarak nakli mümkün olmadığı için gece kontrol altında tutulan hasta için bugün sabah saatlerinde ambulans helikopter talep edildi. Yoğun sis nedeni ile ambulans helikopter kaldırılamayınca Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan yardım istendi.
Hasta sabah saatlerinde Erzincan’dan havalanan skorsky helikopterle alınarak Rize’ye ulaştırıldı. Helikopterden alınan hasta, ambulansla götürüldüğü Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
 
Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, hastanın bulunduğu yerden alınmasında 60 kişiden oluşan UMKE, AKUT, Jandarma ekipleri ve sağlık personelinin görev aldığını belirterek hepsine teşekkür etti. Aygöl, yoğun sis nedeni ile hastanın askeri helikopterle alındığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler