Rize Üniversitesinde plan değişti

Rize Üniversitesi Kampüsü'nün kurulması planlanan Rize'nin Fener mahallesinde vatandaşların yüksek kamulaştırma bedeli istemesi Rize Üniversitesi Senatosu'nun çoklu kampüs uygulaması kararı almasına neden oldu. Rize'de tartışmalara neden olan Rize Ünivers

Rize Üniversitesinde plan değişti

Rize Üniversitesi Kampüsü'nün kurulması planlanan Rize'nin Fener mahallesinde vatandaşların yüksek kamulaştırma bedeli istemesi Rize Üniversitesi Senatosu'nun çoklu kampüs uygulaması kararı almasına neden oldu.


Rize'de tartışmalara neden olan Rize Üniversitesi Kampüsü ekonomik nedenlerden dolayı tek bin noktada yapılamıyor. Rize'nin Fener mahallesinde yapılması düşünülen Rize Üniversitesi Kampüsü vatandaşların yüksek oranda kamulaştırma bedeli istemesi üzerine iptal edildi. Ekonomik nedenlerden dolayı Rize Üniversitesi ve Devlet Planlama Teşkilatı, Rize Üniversitesi Kampüsü'nün tek bir noktada değil de her fakülte için farklı bir kampüs şeklinde çoklu olarak yapılmasına karar verildi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, ekonomik nedenlerden dolayı bu kararın alındığını belirterek, “Mevcut rektörlük binamızın da bulunduğu Fener mahallesinde kampüs oluşturulması için çalışma başlatmıştık.

Vatandaşlarımız kampüs yapılması için kamulaştırma bedeli olarak dekar başına 500 Bin YTL civarında rakamlar istediler. Devlet Planlama Teşkilatı bu rakamları kabul etmedi. Bu nedenle Devlet Planlama Teşkilatı ile birlikte çoklu kampüs uygulaması kararı alındı. 2023 yılına kadar Rize Üniversitesi ile ilgili bu yönde yapacaklarımızı planladık” dedi.

Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Rize'de bazı çevrelerin Rize Üniversitesi Kampüsü'nün Isırlık mevkiinde tek bir noktada yapılması yönündeki çalışmalara karşılık olarak, Isırlık'tan vazgeçmediklerini ifade ederek. “Biz Isırlık'tan vazgeçmiş değiliz. Ama Isırlık kuş uçmaz kervan geçmez bir yer.

Tüm fakültelerimizin oraya taşınması yada kampüslerin orada yapılması mümkün değil. Zaten yeteri kadar bir arazi de yok. Oradaki mevcut arazi 119 dönümdür. Ancak biz uygun fakülte kampüslerini orada yapmayı planladık. 2025 yılından sonra Isırlık'la ilgili yeni projeler geliştirebiliriz”diye konuştu.


Okumuşoğlu, Rize Üniversitesi'nin yapılandırılması için Devlet Planlama Teşkilatı tarafından Rize Üniversitesi'ne yılda 8 milyon YTL para gönderileceğini hatırlatarak, bu miktar ile yeni yapıların inşasından çok mevcut yapılan üzerinde çalışmalar yapılabileceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel