Rize Gençlik Merkezi açıldı

Rize Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından Rize’de gençlere ve çocuklara boş zamanlarını geçirebilecekleri bir gençlik merkezi hizmete sunuldu.Rize Gençlik Merkezi’nin açılış programına Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Vali Yardımcısı Bahattin Alp Arslankö

Rize Gençlik Merkezi açıldı

Rize Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından Rize’de gençlere ve çocuklara boş zamanlarını geçirebilecekleri bir gençlik merkezi hizmete sunuldu.

Rize Gençlik Merkezi’nin açılış programına Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Vali Yardımcısı Bahattin Alp Arslanköylü, Rize Gençlik Spor İl Müdürü Halil Pehlivan, MHP İl Başkanı Cem Kazmaz, daire başkanları, siyasiler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Rize’nin Reşadiye mahallesinde açılışı yapılan Rize Gençlik Merkezi, 7 yaş ile 20 yaş arasındaki gençlere yönelik sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetler edindirmeyi hedefliyor. Gençlik Merkezi’nde ayrıca ney, bağlama, gitar, mangala, satranç, resim, tiyatro ve edebiyat kursları yer alacak. Gençlerin yaşam kalitesini arttırmayı, sosyal yaşama destek olmak ve onların ilgi alanları doğrultusunda yetiştirmeyi, sosyal ve nitelikli bireyler olarak hayata hazırlamayı ilke edinen Gençlik Merkezi, daha çok gence ulaşmak ve onlara yeni ufuklar açmak için gençlerle buluştu.

Gençlik Merkezi’nin açılış kurdelesini kesen Rize Milletvekili Hasan Karal, açılış sonrası misafirler ve davetliler yeni açılışı yapılan merkezi gezerek gençlerle sohbet etti. Bu sırada bir açıklama yapan Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan, kültürel ve sanatsal kurslarında yapılacağı çok amaçlı bir merkezi gençlerin hizmetine sunmaktan ötürü mutlu olduklarını dile getirerek “Rize’de 100 bin gencimiz var. Buda gösteriyor ki, bu genç nüfusa karşı bazı faaliyetlerin ve etkinliklerin yapılması zorunluluğu ortaya çıkıyor. Ama bunun için iyi bir kurgu gerekiyor. Bu bölgede yeni açılışını yaptığımız merkez sosyal ve kültürel açıdan katkı sağlayacaktır. Gençlik Merkezi, gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak ve araştırmalarında destek olmak için bünyesinde bir de kütüphane barındırmaktadır. Öğrenciler sınıflarda eğitmenler aracılığı ile ders saatleri içinde sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirecekler ve böylece gençler örgün eğitim saatleri dışında sokakta, bilgisayar ve televizyon başında boş yere zaman geçirmemeleri sağlanacaktır. Yedi yaşından yirmi yaşına kadar bütün gençler ücretsiz olarak kursların ve çeşitli etkinliklerin yapıldığı Gençlik Merkezlerinden yararlanabilecektir. Vatandaşlarımıza ve gençlerimize sesleniyorum; gelin bu merkezi görün ve merkezimiz hakkında gerekli bilgileri alın. Bu merkez gençlerimizin eğitimine de katkı sağlayacaktır. Gelecek yıl Rize’de Türkiye’nin en modern gençlik merkezininde açılışını yaparak yine gençlerimizin hizmetine sunacağız. Bu Gençlik Merkezinin oluşmasında bize destek veren Bakanlarımız Suat Kılıç ve Hayati Yazıcı’nın desteklerini biliyoruz. Milletvekillerimizin desteklerini biliyoruz. Gençlerimiz adına onlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

20131108aw000712_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel