Rafting Şampiyonası Rize'de başladı

Yeni Zelanda'da yapılacak olan Dünya Rafting Şampiyonası’na gidecek ekibin belirleneceği Türkiye Rafting Şampiyonası’nın 1. Ayağı Rize’de başladı.  Rize’nin Adeşen İlçesi Fırtına Deresi’nde gerçekleştirilen şampiyonaya birçok ilden 9 takım katıldı. İki gü

Rafting Şampiyonası Rize'de başladı
Yeni Zelanda'da yapılacak olan Dünya Rafting Şampiyonası’na gidecek ekibin belirleneceği Türkiye Rafting Şampiyonası’nın 1. Ayağı Rize’de başladı. 
 
Rize’nin Adeşen İlçesi Fırtına Deresi’nde gerçekleştirilen şampiyonaya birçok ilden 9 takım katıldı. İki gün sürecek müsabakalarda gençler ve büyükler kategorisinde yarışlara bugün başlandı. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Fikret Yardımcı, “Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu Rafting Türkiye Şampiyonası’nın 1. ayağını yapmaktayız. Bu şampiyonadaki amacımız Yeni Zelanda’da yapılacak Dünya Şampiyonası'na gidecek ekibi belirlemektir. Bu şampiyonanın birinci ayağıdır. İkinci ayak 15 gün sonra Artvin’de Çoruh nehrinde yapılacaktır. Müsabakaya ilgili yüksek. Dört genç altı büyük takım var. Tunceli, Düzce, Artvin gibi illerden katılımlar oldu. Fırtına deresi bu spor için son derece elverişli. Raftingin amiral gemisi Rize’dir. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda fırtına deresinde bir Avrupa Şampiyonası gerçekleştirmek” dedi.
 
Müsabakalar sırasında raftingciler Fırtına deresinin azgın sularına karşı kürek çekti. Karaya çıkan bazı botlar sporculara ve izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel