Palamut Balığı Tezgahta Kaldı

SAMSUN'da tanesi 10 YTL'den satılan palamut tezgahta kaldı. Pahalı olması nedeniyle satılamayan palamut yerine vatandaşlar kilosu 2 YTL'ye kadar düşen istavriti tercih ediyor.1 Eylül'de başlayan av sezonuyla birlikte balıkçı tezgahları balık çeşitleriyle

Palamut Balığı Tezgahta Kaldı

SAMSUN'da tanesi 10 YTL'den satılan palamut tezgahta kaldı. Pahalı olması nedeniyle satılamayan palamut yerine vatandaşlar kilosu 2 YTL'ye kadar düşen istavriti tercih ediyor.

1 Eylül'de başlayan av sezonuyla birlikte balıkçı tezgahları balık çeşitleriyle doldu. Ancak, pahalı olanlar rağbet görmedi. Tanesi 10 YTL'den satılan palamut tezgahta kalırken en çok ilgiyi istavrit görüyor. İlk çıktığı gün kilosu 3 YTL'den satılan istavrit, bugün 2 YTL'den satılıyor. Bol palamut yakalamayı uman balıkçılar, deniz suyunun halen sıcak olması nedeniyle hüsrana uğradı. İlk çıktığı günden itibaren 10 YTL'nin altına inmeyen palamutun tanesi ucuz balık yemek isteyen vatandaşı da hayal kırıklığına uğrattı.

Balıkçı Şahap Kıyak, “Bu yıl istavrit çok bol. Böyle olunca da fiyatı her geçen gün düşüyor. İlk çıktığında kilosu 3 YTL'den sattığımız istavrit şimdi 2 YTL'den satılıyor. Palamutun fiyatında ise hiçbir oynama olmadı. Böyle olunca da palamut yemek isteyen vatandaş pahalı olduğu için yanına yaklaşamıyor'' dedi. Samsun'da levrek 8, mezgit 4, kalkan 20, somon kilosu 5 YTL'den satılırken, lüfer tanesi 7 YTL'den satılıyor.

 

Milliyet

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler