Özel İdare’ye Öneri var

Trabzon İl Genel Meclisinde yasa gereği kurulan Denetim Komisyonu çalışmasını tamamladı. Başkanlığını Mehmet Öztürk'ün, üyeliklerini de Ahmet Aslanoğlu , Salih Çoban, Emin Zurnacı ve Ali Gençcelap'ın oluşturduğu Denetim Kurulu raporu meclisde okundu ve başkana teslim edildi.

Özel İdare’ye Öneri var

Yasa gereği Denetim Komisyonu'nun raporu hiçbir süretle oylanmıyor ve rapordaki öneriler ile yasa dışı uygulamalar tesbit edilmiş ise meclis başkanı gerekli suç duyurularında  bulunuyor. Söz konusu bu yılki, Denetim Komisyonunda bu tür bir aksaklık tesbit edilmedi. Ancak Mehmet Öztürk'ün başkanlığındaki komisyon özellikle yatırımların zamanında tamanlanması için ihale komisyonlarının sık sık değiştirilmesini istedi. Arazideki çalışmaların da denetlenmesi gerektiği vurgulanan raporda özellikle kurumun kendi içinde denetimini yapması ile ilgili olarak da öneri getirildi.Rekabetin hayata geçirilmesi için alımlarda daha çok kişiden fiat tesbit çalışması yapılması önerilen raporda ayrıca çalışanların performans değerlendirmelerine göre ödüllendirilmesi ile ilgili tesbitlerde objektif davranılması gerektiği de vurgulandı.Öztürk meclisde okuduğu Denetim Komisyonu raporunu daha sonra Meclis Başkanı Revi'ye teslim etti.Başkan Revi de komisyonda raporu kendisinin de okuyacağını belirterek sonra yasa gereği gereken yapılacak dedi..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel