Özak'tan Gümüşhane'ye müjde

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gümüşhane'nin Mordut Mahallesi'ndeki heyelanlı sahanın boşaltılması için belediyeye 550 bin YTL ödenek tahsis edildiğini söyledi. Partisinin Tirebolu, Doğankent ve Bayburt kongrelerine katıldıktan sonra akşam

Özak'tan Gümüşhane'ye müjde

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gümüşhane'nin Mordut Mahallesi'ndeki heyelanlı sahanın boşaltılması için belediyeye 550 bin YTL ödenek tahsis edildiğini söyledi.

Partisinin Tirebolu, Doğankent ve Bayburt kongrelerine katıldıktan sonra akşam saatlerinde beraberinde Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta ile birlikte tarihi Balyemez Konağı'na gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, burada bir süre dinlendi.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Özak, Gümüşhane'de 9 Ağustos tarihinde Mordut Mahallesi'nde meydana gelen heyelanın ardından Trabzon-Gümüşhane-Erzurum karayolu üzerindeki hafriyatın boşaltılması için Gümüşhane Belediyesi'ne 550 bin YTL ödenek aktardıklarını söyledi.

Bakan Özak, belediyenin konut açma çalışması yaptığı sırada meydana gelen heyelanın ardından Karayolları ekiplerinin 20 farklı noktadan sondaj çalışması yaptıklarını belirterek, yapılan çalışmaların ardından belediyeye 550 bin YTL ödenek çıkardıklarını, bu ödeneğin yeterli olmaması durumda yeniden ödenek çıkarabileceklerini dile getirdi.

Özak, vali, milletvekilleri ve il başkanının da konuyu sıkı şekilde takip ettiğini vurgulayarak, heyelanın ardından bölgede yapılan servis yolunda ağır tonajlı araçların zorlandığını, kış gelmeden karayolu üzerindeki hafriyatın temizlenerek yolun ulaşıma açılması gerektiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel