Özak: Teröristlerin belini kırdık

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 15 askerin şehit olduğu terör saldırısının Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliğini hedef aldığını ancak teröristlerin amacına hiçbir zaman ulaşamayacaklarını söyledi. Ter

Özak: Teröristlerin belini kırdık

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 15 askerin şehit olduğu terör saldırısının Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliğini hedef aldığını ancak teröristlerin amacına hiçbir zaman ulaşamayacaklarını söyledi.

Terörün bir devlet sorunu olduğuna da işaret eden Özak, devletin terörün üzerine kararlılıkla gideceğini ifade ederek, Türkiye'nin tüm dinamiklerinin tartışmak yerine sorunun çözümüne katkı sağlamalarını gerektiğini kaydederek, "Terör bir devlet sorunudur. 'Senin döneminde terör şuydu, benim dönemimde buydu' demek son derece yanlıştır. Bu teröre katkı sağlar. Bu vatanı bize Çanakkale'de şehit olarak bırakan dedelerimizin sorumluluğu var üzerimizde. Bugün yavrularımız, çocuklarımız şehit oluyor. Onlar bizim canımız, ciğerimizdir. Ama biz şunu söylüyoruz, şehitlerimizin bir damla kanını 550 tane milletvekiline değişmeyiz. Bizim için şehitlerimizin kanı önemlidir ama 'sen şunu yaptın, ben bunu yaptım' bunları kullanmak istemiyorum. Çünkü şehitlerimizin üzerinden siyaset yapmak şehitlerimize saygısızlıktır. Bunu mutlaka hep beraber çözmemiz gerekiyor'' ifadelerine yer verdi.
Bakan Özak hükümet olarak yapılması gereken ne varsa yapacaklarını belirterek, atılan ciddi adımlarla teröristlerin belinin kırıldığını, son çırpınışları olduğunu söyledi.

Mehmetçik'e yapılan saldırıyı lanetlediklerini ifade eden Özak, "Çok büyük bir acı yaşıyoruz. 70 milyon insanımızın başı sağ olsun. Verilen 15 şehit bizim için çok önemli. Bir şehit verilmiş olsa bile bizim için çok önemlidir. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız programlarını yarıda keserek Ankara'ya döndüler. Terörün kökünün kazınması için yapılması gereken ne varsa bunlar yapılacaktır. Hükümetimiz, askeriyemiz, STÖ'lerimiz ve siyasi partilerimizle birlikte bu belanın üstesinden geleceğiz. Türk milletinin başı sağ olsun" dedi.

Nurgül Günaydın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel