Otobüs biletleri bayramda zamlanacak mı?

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, ramazan ayı boyunca ve bayramda otobüs biletlerine zam yapılmasının beklenmediğini söyledi. Erdoğan,yaptığı açıklamada, bilet fiyatlarının 4 aylık sürelerle belirlendiğini anlattı. Otob

Otobüs biletleri bayramda zamlanacak mı?
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, ramazan ayı boyunca ve bayramda otobüs biletlerine zam yapılmasının beklenmediğini söyledi.
 
Erdoğan,yaptığı açıklamada, bilet fiyatlarının 4 aylık sürelerle belirlendiğini anlattı. Otobüs firmalarının, belirlediği fiyatları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına tasdik ettirdiğini dile getiren Erdoğan, firmaların kendi isteğiyle, döneme göre bu fiyatlarda yüzde 30’lara varan indirimler yaptığını belirtti.
 
Erdoğan, 100 lira olarak belirlenen bilet fiyatının 70 liraya kadar düşürüldüğünü vurgulayarak, özel günlerde arz talep nedeniyle fiyatlarda büyük indirimler yapılmadığını, bu nedenle vatandaşların bunu zam olarak algıladığını kaydetti.
 
Ülke genelinde 336 otobüs firması ve D1 belgesi olan 8 bin 500 otobüs bulunduğunu açıklayan Erdoğan, şöyle devam etti:
 
“Firmalar fiyatlarını dönem dönem alıyor. Ramazan ayında fiyatlarda artış beklenmiyor. Çünkü ramazan ayında seyahat eden kişi sayısı azalıyor, yüzde 50 oranında yolcu kaybı var. Ramazanda zam düşünülemez. Fiyatlar alındıkları dönemi kapsıyor, hangi fiyatlar alınmışsa o fiyatlar uygulanıyor. Otobüs firmaları özel araçlarla, yüksek hızlı trenler ve hava yolu firmalarıyla rekabet halinde. Fiyatları bu rekabet de belirliyor. Hava yolu firmaları 75 liraya bilet satarken 150 liraya otobüs bileti satılamıyor. Onun için indirime gidiliyor. Tamamen vatandaşın lehine sonuçlanıyor. Bu ramazan ayı boyunca ve bayramda, otobüs bilet fiyatlarında zam beklenmiyor.”
 
- En güvenlisi şehirlerarası otobüsler
 
Mehmet Erdoğan, kazalara karışan araçların belge türüne göre sınıflandırılmaya başlanmasının ardından, karayolu yolcu taşımacılığı sektöründe hizmet veren firmaların, en güvenli, konforlu, ekonomik ve çevreci ulaşım modeli olduğunun kanıtlandığına değinerek, şunları kaydetti:
 
"1 Ocak 2013’ten 10 Haziran’a kadar geçen 5 ay 10 günlük sürede, şehirler arası tarifeli yolcu taşımacılığı yapan otobüsler 79 kazaya karıştı. Tüm otobüslerin karıştığı toplam kaza sayısı 494. Bu da geçen yılın toplam verilerinin yaklaşık yüzde 16’sına denk geliyor. Açıklanan resmi raporlar ile otobüs firmalarının en güvenli şekilde taşımacılık hizmeti verdiğini hepimiz çok net bir şekilde gördük.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler