Osmanlı hamamları kurtarılıyor

Eskipazar Köy Tüzel Kişiliği, hamamlar ve çevresindeki arazinin Vakıflar Genel Müdürlüğü uhdesine verilmesi yönünde karar aldı. Ortaçağ'da Hristiyan Avrupa'nın yıkanmayı yasak saydığı, banyo ve tuvaletin bulunmadığı dönemde fethettiği topraklara önce temi

Osmanlı hamamları kurtarılıyor
Eskipazar Köy Tüzel Kişiliği, hamamlar ve çevresindeki arazinin Vakıflar Genel Müdürlüğü uhdesine verilmesi yönünde karar aldı.

Ortaçağ'da Hristiyan Avrupa'nın yıkanmayı yasak saydığı, banyo ve tuvaletin bulunmadığı dönemde fethettiği topraklara önce temizliği götüren ve hamamlar inşa eden Osmanlı İmparatorluğu'nun Trabzon Rum Devleti'ni kendi topraklarına katmasının ardından başlattığı nüfus hareketleri ve yerleşim düzeni sırasında Ordu'da inşa ettiği hamamlar kurtarılıyor.

Yıllardır bir tarlanın ortasında harabe halde bırakılan ve define avcılarının kaçak kazılarıyla mezbelelik haline dönüşen tarihi Osmanlı hamamları, Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün gayretleri sonucu kurtarılacak noktaya geldi.

Göreve gelir gelmez tarihi hamamlar için bir çalışma başlatan Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen'in çabalarına, Ordu Valisi Ali Kaban da destek verdi.

Bu çabaların ardından toplanan Eskipazar Köy İhtiyar Heyeti, tarihi hamam, tarihi camii ve çevresindeki yeşil alanların Vakıflar Genel Müdürlüğü uhdesine verilmesi yönünde karar aldı.

Alınan karar Ordu Valiliği kanalıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bildirilecek. Tarihi hamamları bünyesine alacak olan Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün başlatacağı çalışma ile tarihi Selçuklu Camii ve tarihi hamamlar ile etrafındaki mesire alanı restore edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler