Ordu'nun Dereleri Kurudu

Türkiye'nin en serin ve su kaynakları açısından en zengin bölgesi olarak görülen Karadeniz'deki dereler küresel ısınmanın kurbanı olmaya başladı. Ordu'daki üç büyük ırmaktan biri olan ve Ulubey ilçesinden doğarak Karadeniz'e dökülen Civil Irmağı neredeyse

Ordu'nun Dereleri Kurudu

Türkiye'nin en serin ve su kaynakları açısından en zengin bölgesi olarak görülen Karadeniz'deki dereler küresel ısınmanın kurbanı olmaya başladı. Ordu'daki üç büyük ırmaktan biri olan ve Ulubey ilçesinden doğarak Karadeniz'e dökülen Civil Irmağı neredeyse tamamen kurudu.

Irmaktan akan suyun iyice azalmasıyla toplu balık ölümleri yaşanmaya başladı. Bunun önüne geçebilmek için Ordu Belediyesi tankerlerle su taşıyarak balıkların yaşadığı küçük göletlere takviye yaparak geride kalan balıkları kurtarmaya çalışıyor.

Civil Deresi'nin denize döküldüğü yerde yaşayan vatandaşlar, deredeki kurumaya bir anlam veremediklerini belirttiler. Yöre sakinleri, "Bütün hayatımız buralarda geçti. 50 yıldır böyle bir kuraklık görmedik. Bir dönem bu dere deli gibi akardı" dediler.

Ordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdür Yardımcısı Levent Sağlam da, derede toplu balık ölümleri yaşanmasının ardından bir ekip oluşturarak su takviyesi yapmaya başladıklarını belirterek, "Balıklar derenin getirdiği artıklarla besleniyordu. Dere akmayınca ölümler başladı. Bizde su takviyesi yaparak hem balıklara oksijen olsun hem de balıkları derenin denize döküldüğü kısımlara taşımaya çalışıyoruz" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler