Ordulu vekilden üreticiye uyarı!

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, 2012 yılı ürünü alan bazlı destek ödemeleri başvurusu henüz yapmayan 400 fındık üreticinin bulunduğunu söyledi.Bin 500 fındık üreticisinin isteği doğrultusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın talebi üzerine

Ordulu vekilden üreticiye uyarı!

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, 2012 yılı ürünü alan bazlı destek ödemeleri başvurusu henüz yapmayan 400 fındık üreticinin bulunduğunu söyledi.

Bin 500 fındık üreticisinin isteği doğrultusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın talebi üzerine, Bakanlar Kurulu tarafından 25 Temmuz 2013 tarihinde çıkartılan karar ile başvuru yapmayan üreticilere ek süre verilirken 2 Ekim'de bu süre sona erecek. Milletvekili Şener, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bölge'de bulunan vatandaşlarımızın talebi üzerine ilgili Bakanlığımız ile görüşerek alan bazlı destek ödemelerine başvuru yapmamış ve faydalanmayan bin 500 kişinin yeniden başvuru yapma hakkı Bakanlar Kurulu kararı ile verilmişti. Sürenin bitimine kısa bir süre kala bin 100 kişi başvurusunu gerçekleştirdi. Kalan 400 kişinin ise başvurularını yapmalarını bekliyoruz. Bu fındık üreticilerimize Devletimiz tarafından verilen bir haktır ve bu hakkı üreticilerimizin kullanmalarını istiyoruz. Bu hafta içerisinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz üreticilerimizi SMS ile uyararak başvuru yapmalarını isteyecektir” diye konuştu.

Alan Bazlı Destek Ödemeleri ile Ordu fındık üreticisinin 240 milyon lira gelir elde ettiğini ifade eden Şener, "112 bin fındık üreticimiz her yıl bu parayı alacak. Üreticimize dekar başına 2013'te 150 lira, 2014'te 160, 2015'te 170 lira destek verilecektir. Ordu ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel