Ordu'da Seracılık Bir Sektör Oldu

Ordu'da, 1994 yılında deneme amacıyla başlatılan sera sebzeciliği, ekonomisi fındığa dayalı Ordu'da kividen sonra ikinci bir gelir kaynağı oldu.13 yıl önce Tarım İl Müdürlüğü'nün bahçesinde kurulan sera ile başlayan çalışma bugün 19 ilçeye sahip ilde sekt

Ordu'da Seracılık Bir Sektör Oldu

Ordu'da, 1994 yılında deneme amacıyla başlatılan sera sebzeciliği, ekonomisi fındığa dayalı Ordu'da kividen sonra ikinci bir gelir kaynağı oldu.

13 yıl önce Tarım İl Müdürlüğü'nün bahçesinde kurulan sera ile başlayan çalışma bugün 19 ilçeye sahip ilde sektör konumuna geldi. Halen il genelinde 200 metrekarenin üzerinde 507, 200 metrekarenin altında 430 olmak üzere toplam 937 sera bulunuyor.

Toplam 215 bin metrekare alana ulaşan bu seralarda hıyar, yeşil soğan, marul, domates gibi sebzelerin yanı sıra kesme çiçek yetiştiriciliği de önemli bir yer tutuyor. Sera sahipleri ürettikleri ürünlerden yılda yaklaşık 12 milyon YTL bir gelir elde ediliyor.

Ordu Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, sera sebzeciliği yapmak isteyen ve durumu iyi olmayan üreticilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın da katkılarıyla sera malzemesi yardımı yapıldığını, ayrıca görevli elemanlarca da teknik yardımlarda bulunulduğunu belirttiler

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel