Ordu'da Off Road heyecanı

Karadeniz Off-Road Mahalli Yarışları Kupası üçüncü ve son ayağı Ordu'da başladı.Karadeniz Off-Road Birliğinin ve Karadeniz illerindeki bir çok Off-Road Kulübünün katkıları ile Akyazı Mahallesi'ndeki özel hazırlanan zorlu parkurda 14 otomobil yarıştı.Motor

Ordu'da Off Road heyecanı

Karadeniz Off-Road Mahalli Yarışları Kupası üçüncü ve son ayağı Ordu'da başladı.

Karadeniz Off-Road Birliğinin ve Karadeniz illerindeki bir çok Off-Road Kulübünün katkıları ile Akyazı Mahallesi'ndeki özel hazırlanan zorlu parkurda 14 otomobil yarıştı.

Motor gücüne göre farklı kategoride düzenlenen yarışlarda sporcular zor doğa şartları ile mücadele etmeye çalışırken, bazı otomobiller zorlu parkur nedeniyle yarışmayı tamamlayamadı.

Yarışlara babası Mehmet Hancı ile katılan 18 yaşındaki Samsunlu İlayda Hancı ise, tek bayan sporcu olarak büyük ilgi gördü.

Karadeniz Off-Road Birliği Başkanı Abdulkadir Güneysu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmaların yarın yapılacak son turlarla sona ereceğini bildirdi.

Daha önce yarışların Giresun ve Rize illerinde yapıldığını hatırlatan Güneysu, şunları kaydetti:

"Karadeniz Off-Road Birliğinin ve Karadeniz illerindeki bir çok Off-Road Kulübünün katkılarıyla düzenlenen bu yarışların üçüncü ve son ayağını Ordu'da gerçekleştiriyoruz. Yarışlara 14 aracımız katıldı. Bugün ki etap çok keyifli geçti. Zorlu ve doğal engelleri olan bir etap. Bu nedenle zorlanan ve parkuru tamamlayamayan araçlarımız oldu. Yarın sona erecek bu yarışlarda tüm katılımcılara başarılar diliyorum."

Güneysu, yarın yapılacak yarışların ardından ödüllerin dağıtılacağını ve kupa töreniyle birlikte sezonu kapatıcaklarını sözlerine ekledi.

Yarışların tek bayan sporcusu olan 18 yaşındaki İlayda Hancı ise, ehliyetini yeni aldığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Motor sporlarına babam 6 yıl önce başladı. Ben de onunla başladım. Beraber yarışlara gidiyorduk. Ehliyetimi de bu yıl alınca yarışlara girmeye başladım. Şu anda altıncı yarışımdayım. Karadeniz şampiyonluğum kendi sınıfımda halen sürüyor. Ordu'ya da bunu korumak için geldim. Otomobil sporları erkeklerin yaptığı bir spor olarak görünse de kadınların da bu sporu yapabildiğini herkese gösterdim. Benim en çok zorlandığım bölüm direksiyonu çevirirken oluyor. Direksiyonu sağa sola kırarken erkekler kadar güçlü olmadığından dolayı zorluk yaşıyorum. Başka türlü hiç bir zorlukla karşılaşmıyorum."

Yarışları Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Belediye Başkanı Seyit Torun ve çok sayıda vatandaş izledi.

Yarışların ardından Ordu Valisi Kenan Çiftçi, sporcular ile tulum eşliğinde horon tepti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler