Ordu'da Çini Sergisi

Ordu'nun Ünye ilçesinde açılan çini sergisi, ziyaretçiler tarafından beğeniyle gezildi.Ünye Ticaret Borsası Salonu'nda 18. çini sergisini açan Nimet Çalık (39), daha önce 2004 ve 2006 yıllarında da birer sergi açmıştı.Serginin açılışına Belediye Başkanı A

Ordu'da Çini Sergisi

Ordu'nun Ünye ilçesinde açılan çini sergisi, ziyaretçiler tarafından beğeniyle gezildi.

Ünye Ticaret Borsası Salonu'nda 18. çini sergisini açan Nimet Çalık (39), daha önce 2004 ve 2006 yıllarında da birer sergi açmıştı.

Serginin açılışına Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Emniyet Müdürü Halit Aysan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celal Acar ve vatandaşlar katıldı. 1997 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi MYO Çini İşletmeciliği Bölümü'nden mezun olan Nimet Çalık, ilk sergisini Konya Mevlana Müzesi'nde 1998 yılında açtı. Türkiye'de çeşitli şehirlerde sergi açan Çalık, "Çini sanatı, Osmanlılar'a bir Selçuklu mirasıdır.

Selçuklu döneminde Anadolu'da yoğun biçimde kullanım keramiği üretilmekte, mimariye bağlı olarak da tuğla, sırrı tuğla, alçı ve levha çini ağırlık kazanmaktaydı. 16. yüzyılda Osmanlı sanatının klasik dönemine gelindiğinde bulunan sır altı tekniği, çini sanatını doruğa ulaştırdı" dedi.

Çini yapımı hakkında bilgi veren Nimet Çalık, "Tatlı yeşil, beyaz, firuze, mavi ve mercan kırmızısı, sır altı boyaları ile renklendirilen çiniler, daha sonra saydam sırla kaplanarak fırınlanır" diye konuştu.

Ünye Ticaret Borsası Salonu'ndaki serginin 01-12 Ağustos tarihleri arasında açık kalacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel