Of''ta vatandaşın sorunları tespit edilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Karabük ve Kırıkkale illerinde pilot olarak uygulanan Aile ve Destek Programı (ASDEP) uygulamasının altyapısını oluşturacak çalışmalar Trabzon’un Of ilçesinde başladı.  Of Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve

Of''ta vatandaşın sorunları tespit edilecek
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Karabük ve Kırıkkale illerinde pilot olarak uygulanan Aile ve Destek Programı (ASDEP) uygulamasının altyapısını oluşturacak çalışmalar Trabzon’un Of ilçesinde başladı. 
 
Of Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, ihtiyaç sahibi vatandaşların sorunlarını yerinde tespit edip çözüm üretmek amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar ile iki bine yakın dosya yeniden inceleniyor.
 
Sosyal Yardım ve İnceleme görevlileri tarafında gerçekleştirilen çalışmalar ile ailenin genel durumu en ince ayrıntısına kadar incelenerek rapor halinde mütevelli heyetine sunuluyor.
 
İlçede gerçek anlamda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmayı amaç edindiklerini belirten Of Kaymakamı Eren Arslan, “Proje ile vatandaşımıza uygulanan sosyal yardımlar, talep odaklı olmaktan çıkarılarak her haneye sosyal inceleme yapılmak suretiyle ihtiyaç analizi doğrultusunda, arz odaklı hale getirilecektir. Bu kapsamda Sosyal Yardım ve İnceleme görevlilerimiz tarafından köy ve mahallelerimizde ki hane ziyaretleri gerçekleştirilmektedir. Böylece hem ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının doğru tespiti hem de gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın belirlenmesi amaçlanmaktadır. Çalışmamız tamamlandığında bütün verilerimizin güncelliği sağlanmış olacaktır” dedi.
 
Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitimi en önemli önceliklerinden bir tanesi olduğunu dile getiren Kaymakam Arslan, “ Ailelere sigara içmemeleri konusunda telkinlerde bulunuyoruz. Bu konuda gerçekleştirdiğimiz kampanya neticesinde aile içerisinde sigara için kim varsa bırakmaları durumunda kendilerine bin TL ödül verilecek” ifadelerini kullandı. 
 
Yapılan incelemelerde vatandaşlara Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sosyal İnceleme formlarında bulunan yaklaşık 52 soruya cevap vermeleri isteniyor. Bu uygulamadan çok memnun olduklarını belirten Sıraağaç Köyünden Behram Gündoğdu, “6 yıl önce çok sıkışık durumum vardı. Köyde ki vatandaşlarımız ve Devletimiz bana sahip çıktı. Şimdi artık kendime yetebiliyorum. Çay günlüğüne gidiyorum. İnşaat işlerinde çalışıyorum ve ailemin rızkını kazanıyorum. Allah’a şükür sağlığım yerinde. Çalışabilecek durumdayım. Dosyamın iptal edilmesini talep ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler