Of'ta güneş engelliler için doğuyor

10 Mayıs Engelliler haftası dolayısıyla Of Kaymakamlığı’nın destekleriyle Of ve Çevresi Engelli ve Engelli Aileleri Derneği tarafından düzenlenen “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” programında engelli çocukların birbirinden güzel oyunları ve ilginç şovları

Of'ta güneş engelliler için doğuyor

10 Mayıs Engelliler haftası dolayısıyla Of Kaymakamlığı’nın destekleriyle Of ve Çevresi Engelli ve Engelli Aileleri Derneği tarafından düzenlenen “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” programında engelli çocukların birbirinden güzel oyunları ve ilginç şovlarıyla muhteşem bir gece yaşandı.

Program öncesi Of Kaymakamı Tuncay Sonel tarafından engelli çocuklara aileleriyle birlikte sahil tesislerinde bir yemek verildi.

Engelli vatandaşlarımızı yılın bir günü değil yılın 365 günü hatırlanıp baş tacı yapmamız gerektiğini belirten Kaymakam Sonel,siz ne yaparsanız yapın eğer bizler engellimize , yetim öksüzümüze, yaşlımıza sahip çıkamıyorsak binada yapsak yolda yapsak onların hiçbir anlamı olmaz. Bu manada Of’ta Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün projesi ile, sağlık ekipleri eşliğinde Muhtarlarla birlikte köyler ve mahalleler tek tek gezilerek 581 engelli vatandaşımıza ulaştık ve onları kayıt altına aldık. Daire amirlerimizle birlikte  tespit ettiğimiz bu engelli vatandaşlarımızın evlerini ziyaret ederek hem ihtiyaçlarının gidermeye, hem de Devletimizin sıcaklığını ve şefkatini yılın 365 günü onlara göstermeye çalışıyoruz dedi.

Günbatımı tesislerinde gerçekleştirilen programda konuşan Engelliler Derneği Başkanı Tahir Hacıahmetoğlu, engelli vatandaşlarımızın sorunu Türkiye’nin kanayan bir yarası olduğunu, ülkemizde nufusunun %12 engelli olduğunu, Biz dernek olarak ulaşabildiğimiz kadar engelli vatandaşlarımıza ulaşıp, onların yasal ve insan haklarınlan ilgili haklarını kullanmayı hedeflemekteyiz dedi.

Gecede bir konuşma yapan Of Belediye Başkanı Oktay Saral, Kalplerin bir birine yanaştığı, aynı duygu ve güzellikle burda az sonra sergilenecek olan engelli çocuklarımızın ve gençlerimizin kendi dünyalarını bize aktarma noktasında hepimiz kilitlenmiş bulunmaktayız. Engelli kardeşlerimizi kendi kurguladığımız dünyamızda yer vermiyorduk. Kim veriyordu o yavrularımızın anne ve babaları.Ben buradan bir söz veriyorum. Artık elimden ne geliyorsa fazlasıyla yapmaya gayret edeceğim dedi.

Dayıoğlu Rehabilitasyon, Umut Rehabilitasyon öğrencileri ve Of Enader’e üye Engelli çocukların gösterileri ve oyunlarıyla devam eden programda engelli çocukların performansları davetlilere eğlenceli ve duygusal anlar yaşattı.

Görme engelli olan ve hayatta en çok saz çalmayı isteyen Gökhan Çelik‘ın isteğini yerine getiren ve kendisine saz alma sözü veren Kaymakamk Sonel,’ e azda olsa gecede saz çalarak teşekkür eden Gökhan’ın mutluluğu görülmeye değerdi. Ayrıca gelecek hafta omurilig  ameliyatı olması gereken 7 yaşında ki Esra Haşlaman’ın maddi imkansızlık çeken ailesine destek sözü veren Kaymakam Sonel, bu çocuklarımıza ne yapsak azdır. Onlar bizlerin baştacı olduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel