Of'ta doğalgaz çalışmaları sürüyor

Of Belediye Başkanı Murat Saral, İrfanlı Mahallesi’nin de doğalgaza kavuşması için yoğun çalışmaların devam ettiğini belirterek içme suyu ve ulaşımda yaşanan sıkıntılar nedeniyle Of halkından sabır istedi.2008 yılında yayınlanan kararname ile doğalgaz sev

Of'ta doğalgaz çalışmaları sürüyor

Of Belediye Başkanı Murat Saral, İrfanlı Mahallesi’nin de doğalgaza kavuşması için yoğun çalışmaların devam ettiğini belirterek içme suyu ve ulaşımda yaşanan sıkıntılar nedeniyle Of halkından sabır istedi.

2008 yılında yayınlanan kararname ile doğalgaz sevinci yaşayan Of, aradan geçen uzun süreye rağmen bir türlü doğalgaza kavuşamamıştı. Of Belediye Başkanı Murat Saral’ın devreye girmesi ile kısa süre içerisinde Of Merkez’deki hat döşeme çalışmaları tamamlanarak Sulaklı ve Cumhuriyet mahallelerine doğalgaz verilmeye başlandı.

Of’un nüfus yoğunluğu ile en büyük Mahallesi olan İrfanlı Mahallesi’nin de doğalgaza kavuşturulması için çalışmaların yoğun bir tempoda devam ettiğini belirten Başkan Saral, “Of’ta yaklaşık 8 bin abone potansiyeli var. Bunun yarısı İrfanlı Mahallemizde ikamet ediyor. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın da doğalgaza yoğun bir ilgisi var. Solaklı Deresi geçişinin verdiği sıkıntılar nedeniyle doğalgaz hattında bazı gecikmeler yaşandı.

Merkezden İrfanlı Mahallesi’ne geçişin sağlanabilmesi için Atatürk Bulvarı’nın çelik boru hatları da döşenememişti. Atatürk Bulvarı’ndaki çalışmalar yoğun bir tempoda devam ediyor. İnşallah kısa bir sürede bu çalışmalar tamamlanarak İrfanlı Mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımız da doğalgaz kullanmaya başlayacaklar” dedi.

Doğalgaz çalışmaları nedeniyle ulaşımda ve içme suyunda zaman zaman sıkıntılar yaşandığı belirten Başkan Saral “Boru hattının döşenmesi esnasında ne kadar dikkatli de olunsa içme suyu isale hattında hasarlar meydana gelebiliyor. Bunun onarımı da bazen zaman alıyor. O nedenle içme suyunda son birkaç günde sıklıkla kesintiler meydana geldi. Ekiplerimiz anında müdahale ederek arızaları gidermektedir. Planlı bir su kesintisi olmadığı için halkımıza da önceden haber verme şansımız olamamaktadır. Bu nedenle bu süreçte halkımızın su konusunda biraz sabırlı olmalarını istiyorum. Evlerinde yedek su bulundurmaları yararlarına olacaktır. İnşallah kısa sürede ana arterlerdeki çalışmaları tamamlayınca bu sıkıntıdan kurtulmuş olacağız” diye konuştu.

Parke çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Saral “Hat döşemesi nedeniyle parkeler söküldü. Ana ve tali hatlar nedeniyle cadde ve sokakla hem boyuna hem de enine yarılmış oldu. Bu nedenle parkeler bozuldu. Doğalgaz yüklenici firma yeterli olamayınca belediyemiz bünyesinde parke ekibi kurduk, İnşallah kısa bir süre içerisinde cadde ve sokaklarımızdaki bu bozulmaları da gidereceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler