Of'ta 29 Ekim kutlamaları!

Of'ta geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim kutlamaları kapsamında ilçe genelinde tespit edilen 1923 doğumlu cumhuriyetle yaşıt 86 yaşındaki 93 dede ve nine evlerinde ziyaret edildi. Of Kaymakamı Tuncay Sonel başkanlığında, Belediye Başkanı, Doktor ve H

Of'ta 29 Ekim kutlamaları!

Of'ta geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim kutlamaları kapsamında ilçe genelinde tespit edilen 1923 doğumlu cumhuriyetle yaşıt 86 yaşındaki 93 dede ve nine evlerinde ziyaret edildi.

Of Kaymakamı Tuncay Sonel başkanlığında, Belediye Başkanı, Doktor ve Hemşireden oluşan sağlık ekibi, Müftü, Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü, tarafından evlerinde ziyaret edilen Cumhuriyet yaşıtları sağlık kontrollerinden geçirildi ve onlara çeşitli armağanlar verilerek sağlık problemi olanlar hastanede tedavi edildi.

Of Kaymakamı Tuncay Sonel yaptığı açıklamada; amacımız devletimizin sıcaklığını ve şefkatini cumhuriyet yaşıtlarımıza göstermek. Onlar bizim başımızın tacı, nasıl ki yetim öksüze, sakat özürlüye gidiyorsak yaşlılarımızı da gidip onların gönüllerini almalı, onlara hal hatır sormalıyız. Geçen yıl 106 Cumhuriyetle yaşıt dede ve ninemizin olduğunu bu yıl ise bu sayının 93'e düştüğünü belirten Sonel, bu ziyaretlerin devamlı yapılacağını söyledi. Ayrıca Cumhuriyet bayramı öncesi istedik ki yemekte Şehit ailelerimiz, Gazilerimiz ve Cumhuriyet yaşıtlarımızla birlikte olalım ve Cumhuriyet Bayramımızı daha anlamlı kutlayalım.

Yemeğe Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık'ın eşi Sema Kızılcık, Of Kaymakamı Tuncay Sonel ve eşi Handan Sonel, Belediye Başkanı Oktay Saral ve eşi Meziyet Saral, Garnizon Komutanı Mehmet Çoşkun, Emniyet Müdürü Atıl Çiçek, İlçe Müftüsü Mehmet Genç, Cumhuriyetle yaşıt dede ve nineler, Şehit Aileleri ve Gaziler katıldı. Duygusal anların yaşandığı yemekte Cumhuriyet yaşıtlarına, Şehit ailelerine ve Gazilere Sema Kızılcık tarafından birer Cumhuriyet altını ve çeşitli armağanlar takdim edildi.
Yemekten sonra Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde gelir getirici proje kapsamında Of – Uzungöl yolu üzerinde Zehra Sümer'e ait Yöresel Yemekler yapan Of Sofrası yine Trabzon Valisinin eşi Sema Kızılcık tarafından açıldı.

Of Kaymakamı Tuncay Sonel yaptığı açıklamada; Şu ana kadar Kaymakamlığımız SYDV bünyesinde 25 aileye Gelir Getirici Proje çıkartılmıştır. Bunlardan bazıları şunlardır; Osmanlı Lokantası, Sofram 61, Sonel Sofrası, Öz elektrik, Erkek Kuaför Salonu, Yorgan Dikimevi, Oto Yıkama, Çeyiz Üretim Mağazası, Mavi Yemiş Projesi, Kivi Üretimi Projesi, Sera Ortamında Aşılı Meyve Fidanı Üretimi gibi. Ayrıca Köylerden İlçe Merkezine gelen 219 Lise Öğrencisine Verilen Öğle Sıcak Yemek Projesi, 30 öğrenciye Gemi İmalatı Teknolojileri Projesi, 691 öğrenciye Evde Ders Çalışma Masası Verilmesi Projesi, 575 engellinin Yılın Bir Günü Değil Her Günü Hatırlanması ve Onlara Destek Verilmesi Projesi, Öğren Okuma Yazmayı Al Altınlı Diplomayı kapsamında 1296 Okuma Yazma Bilmeyene Ulaşma ve Onları Okur-Yazar Yapma Projesi, her ay Oku Kitabını Al Altınını Projesi ile İlçe genelindeki 26 okulda en çok kitap okuyan 26 öğrenciye Kitap ve Altın Dağıtımı Projesi, Trabzon Of arası Belediye otobüslerine kitap konulması ile İlçe genelindeki 90 kahvehane, kuaför ve berbere Kitaplıklar Yaptırılması Projesi, 212 Yetim ve Öksüz Çocuğa Mektup ve İsteklerinin Gerçekleştirilip Onlara Sahip Çıkılması Projeleri başarıyla uygulanmıştır ve bunlara devam edilmektedir diyerek duygularını dile getirdi.

İş yerine kavuşan Zehra Sümer'de Allah Devletimizden razı olsun, hayallerim gerçekleşti. Yeşil kartlı idim, şimdi ise iş kadını oldum. Çocuklarımı iyi bir şekilde yetiştireceğim. Atom karınca Kaymakamımızdan Allah razı olsun diyerek duygularını dile getirdi.
Daha sonra Kaymakamlık tarafından geçen yıldan beri devam eden yetim öksüzlere sahip çıkma projesi kapsamında Trabzon Valisinin eşi Sema Kızılcık ile birlikte anne ve babaları olmayan İlknur, Elif, Gamze ve Pınar Demircan ile eşi trafik kazasında vefat eden bir yaşında ki kızı Medine ile Kaymakamlığın himayesi altında olan Nuriye Koç evlerinde ziyaret edilerek onların Devletin şefkati ve sıcaklığı gösterildi. Altlı üstlü aynı apartmanda oturan Kaymakamlığın sağladığı imkanlarla eve kavuşan ailelerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Kaymakam Sonel yaptığı açıklamada; İlçemiz merkez, kasaba ve köylerinde İlköğretim çağındaki 212 yetim ve öksüz çocuğumuz tespit edilerek onlara tek tek tarafımızdan mektup yazılmış ve yazdığımız mektubun sonunda yetim ve öksüz çocuklarımıza: “ Eğer annen veya baban hayatta olsaydı, özlemini çektiğin, anne ve babandan almasını istediğiniz şey ne olurdu?” sorusuyla çocuklarımızın ev, bisiklet, bilgisayar, bayramlık elbise, kırmızı uçlu kalem, dondurma, genç odası, oyuncak gibi istekleri hayırseverlerimizin de katkısı ile yerine getirilmiş olup böylece devletimizin şefkati ve sıcaklığı çocuklarımıza gösterilmiştir dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel