Of'a kültür merkezi yapılacak

 Trabzon Valisi Nuri Okutan ile hayırsever işadamı Turgut Aydıner tarafından Valilik makamında imzalanan protokole göre kültür merkezi 18 ayda tamamlanacak. Protokol imza töreninde konuşan Vali Nuri Okutan, Trabzon'un kültür, estetik ve sanat şehri olduğu

Of'a kültür merkezi yapılacak

 Trabzon Valisi Nuri Okutan ile hayırsever işadamı Turgut Aydıner tarafından Valilik makamında imzalanan protokole göre kültür merkezi 18 ayda tamamlanacak.

Protokol imza töreninde konuşan Vali Nuri Okutan, Trabzon'un kültür, estetik ve sanat şehri olduğunu ifade ederek Of'ta hayırsever işadamı Turgut Aydıner tarafından yaptırılacak olan kültür merkezinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Vali Okutan, "Hayırsever hemşerimizi kültür alanına yaptığı bu yatırım için gönülden kutluyorum. Kaymakamımızı da göreve başlar başlamaz kültür merkezini gündeme getirdiği için tebrik ediyorum. Başka ilçelerimize de hayırseverlerimiz sayesinde inşallah böyle kültür merkezleri yaptırırız. Kültür merkezi olması ile paralel olarak bölge mimarimizi, estetik değerlerimizi de koruyan ve gözeten bir anlayışla yapılacak olması ayrı bir güzellik" dedi.

Düzenlenen protokol töreninde konuşan hayırsever işadamı Turgut Aydıner ise uzun zamandan beri kendi memleketine böyle bir merkez yapmayı düşündüğünü belirterek, "Amacımız Of ilçemize bir yüksekokul ya da fakülte yapmaktı. Ama yaptığımız görüşmeler sonucu böyle bir ihtiyaç olmadığını anladık. Bu nedenle uzun zamandan beri planlanan ve yapılamayan kültür merkezini yapmaya karar verdik. Herkesin memleketine, eğitime yatırım yapmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Of'un İrfanlı mahallesinde yapılması planlanan ve bin 200 metrekarelik alana kurulacak olan kültür sitesi 3 Milyon TL'ye mal olacak. Kültür merkezinde 2 adet sinema, tiyatro, konferans salonları ile spor kompleksi, lokanta ve kafeterya bulunacak. İnşaat 18 ayda tamamlanacak.

Yapılan protokol törenine Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Of Belediye Başkanı Oktay Saral ve Oflular Derneği yöneticileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel