Nesili tükenen meyveleri mahkumlar yaşatacak

Ünlü Yapımcı ve Vahşi Hayat Derneği Başkanı Cemal Gülas tarafından hazırlanan bir projede Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen çalışma ile mahkumiyetlerinin kalan kısmını Denetimde Serbestlik Yasası

Nesili tükenen meyveleri mahkumlar yaşatacak

Ünlü Yapımcı ve Vahşi Hayat Derneği Başkanı Cemal Gülas tarafından hazırlanan bir projede Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen çalışma ile mahkumiyetlerinin kalan kısmını Denetimde Serbestlik Yasası kapsamında tamamlayacak olan mahkumlara bitki aşılama eğitimi veriliyor. Projenin ilk eğitimi geçtiğimiz gün Rize Adliye Binası Konferans Salonunda Vahşi Hayat Derneği Başkanı Cemal Gülas tarafından verildi. Eğitim programına, cezalarının kalan kısmını Denetimde Serbestlik Yasası kapsamında ‘kamuya yararlı hizmet’ olarak tamamlayacak olan 13 hükümlü katıldı. İlk programda katılımcılara, projenin amacı ve faydaları anlatıldı.


Gülas konu ile ilgili yaptığı açıklamada, projenin amaçlarından bir tanesinin yok olma tehlikesi ile karşı karşıla oyan meyve türlerinin yaşatılması olduğunu belirterek, “İlimizde bulunan 16 tür meyve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Bu proje ile yükümlüleri bu meyve fidanlarının aşılanması konusunda eğiterek cezalarının kalan kısmında aşılama programlarında çalışmalarını sağlamaktır. Bu şekilde hem kaybolmakta olan meyve türleri yaygınlaştırılmış ve korunmuş olacak hem de insanlarımızın topluma yeniden kazandırılmasında katkı sağlanacak” dedi.


Proje kapsamında eğitim alacak yükümlüler, eğitim sonrası bulundukları yerlerde bitki aşılama çalışmaları yapacaklar. Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, Denetimde Serbestlik Bürosu Uzmanları ile yükümlüleri yerinde denetleyecek. Yükümlüler kendilerine verilen ‘fidan aşılama’ cezasını yerine getirmemeleri halinde veca evine geri dönerek cezalarının kalan kısmını yeniden ceza evinde tamamlamak zorunda kalacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel