Mutfaktan konser sahnesine

Trabzon'un Araklı ilçesinde bir grup kadının evde şarkı söylerken aldıkları karar sonucu kurdukları "ev hanımları ve çalışan kadınlar korosu", büyük ilgi görüyor.Müzik öğretmenliği yapan koro şefi Tuğba Işıldak Tezcan,  yaptığı açıklamada, arkadaşlarıyla

Mutfaktan konser sahnesine

Trabzon'un Araklı ilçesinde bir grup kadının evde şarkı söylerken aldıkları karar sonucu kurdukları "ev hanımları ve çalışan kadınlar korosu", büyük ilgi görüyor.

Müzik öğretmenliği yapan koro şefi Tuğba Işıldak Tezcan,  yaptığı açıklamada, arkadaşlarıyla evde otururken şarkı söylediklerini ve ardından böyle bir koro kurmaya karar verdiklerini söyledi.

Konuyu paylaştıkları Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi'nin destekleri sonucu koroyu geçen yıl kurduklarını dile getiren Tezcan, "Sonra gerekli çalışmaları yapıp enstrümanları aldık. Yaşları 30 ile 50 arasında 15 kişiden oluşuyoruz. Çeşitli konserler verdik. Hatta yakın tarihte bir konserimiz daha var" dedi.

Koroyu kurduktan sonra bazı sıkıntılar çektiklerini belirten Tezcan, şöyle devam etti:

"Zorlandık ama yılmadık. Çalışırken yıldığım hiç olmadı ama çok güldüğümüz, hatta 'biz ne yapıyoruz' dediğimiz de oldu. Koromuzda eğitim almış hiçkimse yok. Herkes amatörce şarkı söylüyor ama eğitimli insanlar kadar şarkı söyleyebiliyorlar. Çok başarılıyız. Aslında sadece şarkı söylemeyi değil konuşmayı da öğreniyoruz. İfadelerimizde, nefes alıp verişlerimizde, kelimeleri bölmemiz gerektiğini hepimiz anlıyoruz, hatta ben de bazen onlardan bir şeyler öğreniyorum. Böylece kendimi üst düzeye çıkarıyorum."

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

-"Ülke geneline de açılmayı düşünüyoruz"

Tezcan, korolarının her gün geliştiğini ifade ederek, "Daha farklı noktaya gelmeye başladık. Demek ki biz bazı şeyleri yapabiliyoruz. Yapabildikçe insana özgüven geliyor. Özgüven gelince de başarı artıyor. Tüm bunlar olduktan sonra bir yılda 3'ü Araklı'da, biri Trabzon'da olmak üzere 4 konser verdik. Ülke geneline de açılmayı düşünüyoruz. Çünkü artık kendimizi amatör hissetmiyoruz. Türk halk müziği, Türk sanat müziği ve Karadeniz türkülerini de söyleyerek ülke geneline açılacağız" diye konuştu.

- "Koro sayesinde stresimizi attık"

Koro üyelerinden Neşe Çebi, arkadaşları tarafından her zaman sert bir kişi olduğu yönünde eleştiriler aldığını, bu kişiliği yüzünden ilk başta böyle bir şey yapamayacağını düşündüğünü söyledi.

Koraya katılma teklifini kabul edip şarkı söylemeye başladıktan sonra bu huyunun değiştiğini anlatan Çebi, "Arkadaşlarımın gözündeki bu kötü imajım kırıldı. İnsanlar beni daha çok sevmeye başladı" ifadelerini kullandı.

Çebi, yaptıkları işin kendisini dinlendirdiğine dikkati çekerek, "Bu koro sayesinde stresimizi attık. Eşlerimiz de memnun, çünkü eve daha sakin, mutlu gitmeye başladık. Bu nedenle bize çok destek veriyorlar. Tuğba hanımın müzik öğretmeni olması bizi kamçıladı. Çok güzel bir etkinlik yaptık ve bunu ilerletmeyi düşünüyoruz. Kısmet, nasip olursa Ankara'ya gideceğiz. Orada da konser vereceğiz'' dedi.

- "En kötü sese sahibim"

Bir diğer koro üyesi Derya Hasançebi ise hemşire olduğunu ve arkadaşlarıyla toplandıklarında sürekli şarkılar söylediklerini belirtti.

Daha sonra böyle bir koro kurduklarını anlatan Hasançebi, "Grubun en kötü sesine sahibim. Annem dahil kimse sesime katlanamıyordu ama Tuğba hanım sesimi eğitti. Artık annem dahil herkes sesimi beğeniyor. Arkadaşlarımın eşleri de koromuzdan çok memnun. Özellikle de haftada 2-3 gün, masrafsız bir şekilde eşlerinin evden uzaklaşmaları çok hoşlarına gidiyor'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler