Mezarlıklarda Bayram hazırlığı

Trabzon Belediyesi, yaklaşan bayram öncesi mezarlıklarda düzenleme ve bakım çalışmalarına başladı. Sıvası ve duvarı dökülen mezarların bakımını yapan belediye Bostancı, Sülüklü, Bahçecik ve Boztepe'deki kabristanlıklarda bulunan tüm mezarların koruma ve ç

Mezarlıklarda Bayram hazırlığı

Trabzon Belediyesi, yaklaşan bayram öncesi mezarlıklarda düzenleme ve bakım çalışmalarına başladı.

Sıvası ve duvarı dökülen mezarların bakımını yapan belediye Bostancı, Sülüklü, Bahçecik ve Boztepe'deki kabristanlıklarda bulunan tüm mezarların koruma ve çevre duvarlarını silikonlu beyaz boya ile boyattı.

Bayram boyunca mezar ziyaretleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenlemeye hazırlanan Trabzon Belediyesi, mezarlıklara yakınlarının kabirlerini ziyaret için gelecek yaşlı ve yürüyemeyecek durumda olan vatandaşları ise görevliler tekerlekli sandalyelerle taşıyacak. Bayram süresince kabir ziyaretine gelecek olanlara karanfil ve şeker ikramı da yapılacak.

Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç, belediye olarak yaptıkları çalışmalarla mezarlıkların altı gibi üstünü de cennet haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Sevinç, "Boztepe, Sülüklü, Bostancı ve Bahçecik mezarlıklarında çevre koruma duvarları dökülen mezarlıkları onararak beyaza boyattık." dedi.

Yaklaşan bayram dolayısıyla mezarlıklara ziyaretçi olarak gelen vatandaşlara her konuda yardımcı olacaklarının altını çizen Sevinç, "Ziyaret için gelen rahatsız ve yürüyemeyecek durumda olan vatandaşlarımız belediye görevlilerince tekerlekli sandalye ile taşınarak mezar ziyaretlerini rahatlıkla yapmaları sağlanmaya devam edecek. Ayrıca bayramda kabristanlık ziyaretine gelen vatandaşlarımıza karanfil, şeker ikramı yapılacak. Bayram boyunca mezar ziyaretleri için de ücretsiz otobüs kaldırılacak." ifadelerini kullandı.

Mezarlıkları internet ortamına taşımak için başlattıkları çalışmanın da devam ettiğine değinen Sevinç, çalışmaların önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanacağını, vatandaşların internete girerek mezarlıkları hakkında bilgi sahibi olabileceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler