Metrekareye 84.3 m3 yağmur

Edinilen bilgiye göre, Rize'de geçtiğimiz gece metrekareye 84.3 metre küp oranında yağış düştü. Bu rakamın son zamanların en yüksek miktarı olduğu bildirildi. Normal şartlarda Eylül ayı boyunca Rize'de ortalama metrekareye 150-200 metreküp yağmur düştüğü,

Metrekareye 84.3 m3 yağmur
Edinilen bilgiye göre, Rize'de geçtiğimiz gece metrekareye 84.3 metre küp oranında yağış düştü. Bu rakamın son zamanların en yüksek miktarı olduğu bildirildi.

Normal şartlarda Eylül ayı boyunca Rize'de ortalama metrekareye 150-200 metreküp yağmur düştüğü, bir gecede düşen 84.3 metreküp yağmurun normal miktarın çok üstünde olduğu belirtildi.

Rize'de en son 8 Temmuz 2008 gecesi metre kareye 52.3 metre küp yağmur düşerken, bu miktar Temmuz ayı ortalamalarına bakılarak rekor olarak değerlendirilmişti.

Öte yandan Rize'de dün gece etkili olan şiddetli sağanak yağmur sonucu küçük çaplı hasarlar meydana geldi. Yağan sağanak yağmur sonucu yamaçtan kopan taş ve toprak Rize-İkizdere Karayolu'nda ulaşımı bir süre aksattı.

Karayolları ekipleri tarafından gece yarısı yapılan temizleme çalışması ile yol kısa sürede araç ulaşımına açıldı. Sağanak yağmurdan şehir içme suyu şebekesi de hasar gördü.

Rize Belediyesi tarafından yapılan açıklamada gün içerisinde İslampaşa, Gülbahar ve Portakallık Mahallelerine su verilemeyeceği duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel