Memleketimde film çekmek çok güzel bir duyguydu

“Oflu Hoca” adlı filmin çekimleri dolayısıyla bölgemizde bulunan gazeteci-yazar Harun Çelik, Trabzon’dan ayrılmadan önce Trabzon İMKB Kız Teknik Meslek Lisesi’nde öğrencilere hitap etti.Yapımcı ve oyuncu olarak filmde yer alan Çelik, “Memleketimde film çe

Memleketimde film çekmek çok güzel bir duyguydu

“Oflu Hoca” adlı filmin çekimleri dolayısıyla bölgemizde bulunan gazeteci-yazar Harun Çelik, Trabzon’dan ayrılmadan önce Trabzon İMKB Kız Teknik Meslek Lisesi’nde öğrencilere hitap etti.

Yapımcı ve oyuncu olarak filmde yer alan Çelik, “Memleketimde film çekmek çok güzel bir duyguydu. Ortaya çok güzel ve eğlenceli bir komedi çıktı, filmi izlemeye gelenler gülmeye doyacaklar.” dedi.

Çaykara, Uzungöl, Of, Dernekpazarı’nda çekim yaptıkları sırada kendilerini adeta evlerinde gibi hissettiklerini söyleyen Harun Çelik, “Tabiat bize müthiş bir film platosu sundu. Oflu Hoca karakterinin hayat bulduğu Çaykara ve Of bölgesinde filmimizi çektik. Karadenizlilerin çok iyi bildiği, Türkiye’nin de aşina olduğu ‘Oflu Hoca’ karakterini beyaz perdeye yansıttık. Klasik Yeşilçam filmlerindeki ‘hoca, dindar hacı ve imam’ tiplemelerinin dışında değerlerine gönülden bağlı, insana ve tabiata saygılı, hakperest ve aktivist bir tiple izleyici karşısına çıktık. Bu filmle birçok ezber bozulacak.” dedi.

Bütün bunların yanında izleyicinin kahkahaya doyacağı bir filmin ortaya çıktığını da sözlerine ekleyen Harun Çelik, başından sonuna kadar izleyicilerin gülmekten kendilerini alamayacakları hoş keyifli bir film yaptıklarını söyledi.

foto1.jpg

 

Karadeniz insanının tipik özelliklerinin, şivesinin, karakterinin ve Karadeniz’in doğasının da filme ayrı bir tad kattığını ifade eden Çelik, “Bizi en iyi biz tanırız ve biz anlatırız. Filmin yapımcısından senarsitine, oyuncusundan yönetmenine kadar geniş bir kadrosu profesyonel ve ünlü Karadenizli isimler. Yapımcısı ve oyuncularının çoğu Trabzonlu, senaristi Rizeli, yönetmeni de Artvinli.” şeklinde konuştu.

Çelik, Trabzonspor’un dünya yıldızları olan Bosingwa ve Malouda’nın da film yer almasının, filme ayrı bir tad kattığını ifade etti. Çelik, söz konusu filmde Oflu Hoca ile sahne alacak isimlerden bir tanesinin de ünlü futbolcu İbrahim Yattara olacağını belirtti.

“Özünüzden kopmadan dünyaya açılabilirsiniz”

Çelik, gençlerle yaptığı söyleşide tecrübelerini ve anılarını da paylaştı. Öğrencilere, özlerinden kopmadan tüm dünyaya yelken açmalarını öğütleyen Harun Çelik, “Ufkunuzu geniş tutun. Dünyanız şehrinizle sınırlı kalmasın. Özünüzden kopmadan bütün dünyayla ilişki kurabilirsiniz. Mevlana Hazretleri’nin ifadesi ile bir ayağınız hakikatin içinde bulunurken, diğer ayağınız yetmiş iki millet ile bir olabilir. Yaşadığınız toprakların değerlerine sahip çıkın, lakin büyük bir dünya içerisinde yaşadığınızı da unutmayın. Evrenselin içinde kendi motiflerinizi koruyarak var olun.” dedi.

Hayatta başarıyı yakalamak için gençlere tüyolar da veren Harun Çelik, “ Başarıya ulaşmak için ne istediğinize karar vermelisiniz. Özgüvenli olmalısınız. Lakin bu özgüven, bilgi, donanım ve çalışmaya dayanmalı. Altı boş bir özgüven hiçbir işe yaramaz. Ayrıca çok okumalı ve geleceğinizin temellerini bugünden attığınızı da hiç unutmamalısınız.” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel